Piše: Vedran Cindrić

Do posljednjeg mjesta ispunjenoj sali bjelovarskog hotela danas je održana VII. promocija stručnih prvostupnica i prvostupnika bjelovarskog Veleučilišta, a svoje zaslužene diplome primilo je gotovo stotinu vrijednih, mladih ljudi. Prije same svečane dodjele diploma, svim nazočnima obratila se dekanica Veleučilišta u Bjelovaru, Zrinka Puharić.

-Svečana promocija samo je jedan od rezultata brojnih aktivnosti koje se provode u našem Veleučilištu. Ponosna sam što danas, nakon trogodišnjeg obrazovnog ciklusa prepoznajem veliki napredak i razvoj studenata. Čestitam na uspjehu našim studentima s porukom -nastavite učiti i rasti te oplemenjivati sebe i druge.

Budući da je Grad Bjelovar osnivač bjelovarskog Veleučilišta svim nazočnima obratio se i gradonačelnik Dario Hrebak.

-Danas ste zasluženo dobili svoje diplome nakon tri godine marljivog rada. Diploma je bitna, ali ne toliko koliko je bitno znanje koje vi sada posjedujete. 90 posto studenata koje je završilo školovanje na našem Veleučilištu u roku od tri mjeseca pronašlo je posao i to je ono na čemu temeljim još bolji optimizam. Mi u Bjelovaru radimo na tome na vi mladi ostanete ovdje, stvarate ovdje, a ne da idete u Irsku ili Njemačku – poručio je gradonačelnik Hrebak, Nakon govora uslijedio je svečani trenutak kada je dekanica Veleučilišta izrekla riječi koje su studenti s nestrpljenjem očekivali.

-Budući da ste uspješno položili sve propisane ispite i izvršili sve svoje druge obveze sukladno studijskom planu i programu te izradili i obranili završni rad na Veleučilištu u Bjelovaru, javno poručujem da ne postoje nikakve zapreke da vam se uruče vaše diplome – naglasila je dekanica nakon čega je uslijedila svečana podjela dipoma.