Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Posljednjih dana lijepo i sunčano vrijeme izmamilo je veliki broj građana u središnji park, a tamo su ih zatekli radovi na stazama koji su počeli početkom listopada, dakle prije gotovo 5 mjeseci.

-Budući da se kava još uvijek ne smije konzumirati na terasama kafića, mnogi od nas smo ovih dana odlučili šetati parkom i popiti kavu i baš sam iznenađen da skoro već 5 mjeseci i dalje moram paziti gdje ću i na šta stati u parku jer još traju radovi na tih kilometar i nešto staze. Pa ne bi da rade novu katedralu, a ne popločavanje staze – rekao nam je Bjelovarčanin Dean kojeg smo zatekli jutros u središnjem parku.

Kao što smo naveli, radovi na popločavanju staza su počeli 5. listopada 2020. godine i prvotno je bilo najavljeno da bi mogli završiti u prosincu iste godine. Budući da se to nije dogodilo, sredinom siječnja ove godine upitali smo Grad Bjelovar kada će konačno radovi biti završeni. Odgovor koji smo tada dobili glasio je.

-Očekivano trajanje radova 40 dana, oko 20 dana za grube radove i još toliko za završne. Naravno, uz uvjet da to dozvole i vremenske prilike. Upravo hladno vrijeme trenutačno ne ide na ruku izvođaču radova (PZC Bjelovar), kao ni već poznata situacija u kojoj se nalazimo, vezana uz koronavirus. Upravo iz navedenih razloga, odnosno radi desetak zaraženih djelatnika tijekom prosinca i siječnja te padalina i niskih temperatura, došlo je i do kašnjenja s nastavkom radova u središnjem parku na Trgu E. Kvaternika, a koji su bili predviđeni za ovaj tjedan. Čim temperatura poraste iznad nule i ne bude padalina, radovi će se nastaviti – kazali su 13. siječnja iz Gradske uprave što bi značilo da bi po tome ovih dana radovi trebali završiti.

Inače, bjelovarske porezne obveznike ova investicija je koštala 2.5 milijuna kuna i to je prva investicija u središnjem parku nakon 2015. godine. Naime, tadašnja gradska vlast je u složenom projektu rekonstruirala jedinstveni glazbeni paviljon što je Grad tada koštalo 1.5 milijuna kuna.