Danas je u bjelovarskom hotelu ‘Central ‘ održan 7. Salon inovacija koji je okupio mlade inovatore diljem Bjelovarsko – bilogorske županije. Cilj ove sedme po redu manifestacije je potaknuti kreativne i stručne pojedince, tvrtke i organizacije na inovativno stvaralaštvo.

-Gospodarska komora prati nove trendove s ciljem doprinosa razvitku gospodarstva. Želimo pomoći domaćim inovatorima na putu od ideje do realizacije i prezentacije projekta. Inovacije su ključni čimbenik doprinosu razvoja poduzetništva te smo uvjereni da će ova manifestacija doprinijeti popularizaciji inovacija i razvitku novih tehnologija – izjavio je Jakov Ćorić, predsjednik Županijske komore Bjelovar te je još dodao.

-Ovakva događanja su prigoda da se inovatori upoznaju i promoviraju. Osim Zagreba, mi smo jedini u Hrvatskoj koji održavamo ovako nešto. Trebamo pomagati našim inovatorima na putu do tržišta i dati im priliku – zaključio je Ćorić. Bjelovarsko – bilogorski župan Dami Bajs nije krio zadovoljstvo 7. Salonom inovacija.

-Kada govorimo o inovacijama, to je jedan od motora gospodarstva u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Stoga je ovaj Salon inovacija uznimno bitan. Organiziran je sedmi put, ima puno učesnika, a očekujemo i puno korisnika. Kroz inovacije se uvijek radi veliki iskorak, a mi smo s ovom manifestacijom na dobrom putu – zaključio je Bajs.

Na 7. Salonu inovacija sudjeluje i mladi učenik iz Slatine Danijel Bukić (17)
-Dolazim iz Industrijsko – obrtničke škole u Slatini. Napravili smo vertikalnu gloadalicu s tri osi što je prava inovacija. Imamo i laserski rezač koji smo sami napravili u našoj školi. Nije bilo jednostavno to sve smisliti, ali dali smo si truda. Nekoliko mjeseci smo radili na tome i evo nas sada na Salonu inovacija – izjavio je Bukić. (vec)