Piše: Vedran Cindrić

Prije malo više od godinu dana, točnije u lipnju prošle godine na Levijevom brijegu kraj Gradskih bazena otvoren je park za pse. U taj raj za kućne ljubimce kako su mu iz vodstva grada tepali na otvorenju uloženo je čak 120 tisuća kuna. Proteklih tjedan dana nekoliko puta smo u različitim dobima dana došli u park za pse ne bi li našli vlasnike kućnih ljubimaca kako bi nam izjavili koliko puta dolaze istrčati svoje ljubimce u park i kako su zadovoljni projektom, no svaki put nismo nikoga našli.

To naravno, ne mora značiti da baš nikada nikoga nema, no ponukani nemogućnošću da naletimo barem na jednu osobu sa svojim kućnim ljubimcem otišli smo do obližnjeg Radićevog parka gdje smo iz prve naletjeli na nekoliko vlasnika kućnih ljubimaca. Mlada Sanja nije bila spremna stati pred naš fotografski objektiv, ali je bila voljna reći svoje mišljenje te je izjavila.

-Gledajte, ideja parka za pse je bila odlična. Tako nešto gradu treba i prvotno sam bila oduševljena, no mislim da je izvedba projekta iznimno loša. Zato i dolazim svaki dan na Radićev trg sa svojim biglom kao i mnogi drugi, a ne u taj park za pse jer ono tamo je trenutno logor za pse, a ne igralište. Tamo nije posađeno niti jedno stablo i nema niti trunke hlada – priča nam Sanja i nastavlja.

-Pa tamo ako dođeš i u 7 navečer zakuhaš za 10 minuta. Osim toga, ta ograđena livada puna je većih rupa u kojoj i ja i moj bigl možemo svakog trenutka uganuti gležanj. Slabo se održava, dosta je smeća, neke krpe vire iz zemlje koje onda psi još više razvlače. Uostalom, nije to ni neki veliki prostor. Stavili su kao tri igralice za pse koje se sastoje od kolaca zabijenih u zemlju, nekakava cijev koja je puna zemlje i nešto slično. Kažem, ideja je dobra, realizacija jako loša. Moji prijatelji i ja radije prođemo sa svojim ljubimcima Radićevim trgom gdje se oni istrče oko drveća, mi smo u hladu i naravno uvijek iza njih pokupimo sve i bacim u koš za smeće. Kada dotjeraju taj park kako spada, onda ću ići tamo – izjavila je Sanja.

Podsjetimo, prvotna ideja iz Grada bila je da se park za pse napravi na zelenoj površini kod suda na Šetališti dr. Ivše Lebovića. Ta ideja je već bila i prezentirana u medijima, ali ubrzo se odustalo od nje i cijeli projekt je prebačen na Levijev brijeg jer se smatralo da je to ipak bolja ideja za građane koji imaju kućne ljubimce. Kako trenutno izgleda park za pse pogledajte u našoj fotogaleriji.