Piše: Vedran Cindrić

Danas dopodne organizirano se okupio dio stanovnika Trojstvene ulice kojima je, kažu, prekipjelo zbog učestalog ignoriranja njihovog problema uslijed kamionskog prometa koji je preusmjeren preko njihove ulice nakon otvaranja zaobilaznice. Zbog tog problema danas su neki stanovnici te ulice čak došli s posla da bi konačno dočekali gradonačelnika Hrebaka i na licu mjesta mu objasnili svoje probleme.

No, krenimo redom.

Nakon otvorenja zaobilaznice, gotovo sav kamionski promet preusmjeren je kroz Trojstvenu ulicu koja pripada Gradu Bjelovaru. Stanovnici kažu da je i prije ta ulica bila problematična za promet zbog toga što je uska i puna rupa, no prolaskom više stotina kamiona dnevno situacija je, kažu, postala neizdrživa.

-Od buke i vibracije kamiona nama kuće podrhtavaju i pucaju. Prvi kamioni koji, inače, ne poštuju ograničenja kreću u 6 ujutro i tako sve do navečer. Prođe ih stotine dnevno. Budući da je i cesta u lošem stanju, nama se kuće doslovno tresu cijeli dan. Nama mještanima je već prekipjelo. Pisali smo gradonačelniku, pisali smo policiji da dođe vidjeti šta se ovdje događa, da barem postave kamere da kamioni sporije voze, no nikakvih odgovora nismo dobili i sada smo se okupili i pozvali gradonačelnika da konačno dođe na lice mjesta i vidi šta se tu događa i što želimo da se napravi jer ovo je više neizdrživo – rekao nam je stanovnik Trojstvene ulice Zidar koji je i naveo da su svi stanovnici spremni potpisati peticiju.

-Osim gradonačelniku, policiji pisali smo i inspekcijskom nadzoru. Ništa se nije dogodilo. Ne možemo više tako živjeti. Ovo predugo sve traje. Cijeli dan nam kamioni po glavi lupaju, šalice u kuhinji nam se tresu kada prolaze. Dok se ne završi cijela zaobilaznica neka gradonačelnik i policija barem stave znak da kamioni teži od 7,5 tona ne mogu prolaziti našom ulicom jer ona niti obujmom niti infrastrukturom ne odgovara cesti za teretna vozila – istaknuo je Zidar.

Bjelovarska umirovljenica kaže da je došla prije pet godina živjeti u Trojstvenu ulicu u nadi da će u miri provoditi starost.

-Ne razumijem te usporene institucije i takvo ignoriranje. Ja sam majka poginulog branitelja koji je bio u ratu da imamo svoje institucije koje će raditi za nas. Kupila sam kuću ovdje da imam mir u starosti i onda mi odjednom krene stotinu kamiona prolaziti kraj kuće i to je onda takva buka zbog lošeg asfalta da imaš osjećaj da ti je kamion u dnevnom boravku. Čekam sada na suncu gradonačelnika da mu to kažem osobno – izjavila je umirovljenica.

Nakon pola sata mještani su dočekali gradonačelnika i njegovu svitu te im objasnili sve navedene probleme.

-Razumijem vaše probleme, ali razumite i vi mene da se neke stvari ne mogu riješiti preko noći. Sutra ću odmah sazvati sastanak s ljudima iz PZC-a, Komunalca i Policijske prometne postaje i vidjet ćemo što se može učiniti. Pozivam i predstavnika vaše ulice da dođe na taj sastanak i bude upućen u sve što ćemo razgovarati– rekao je, između ostalog, stanovnicima Trojstvene ulice gradonačelnik Hrebak.

Stanovnici Trojstvene ulice su se mirno razišli s nadam da će se vrlo brzo stvariti riješiti u njihovu korist.