Piše: Vedran Cindrić

Drugi dan proljeća, lijepo vrijeme. Da je sve uobičajneno, Bjelovar bi vrvio građanima koji su izašli u popodnevnu šetnju ili na omiljenu terasu na kavicu, a zasigurno bi i sportska te dječja igrališta bila ispunjena. No, situacija je potpuno suprotna. Grad je neviđeno prazan, tu i tamo koji automobil prođe, a kako to izgleda možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

Jasno, za sve je kriv koronavirus koji nam se sve više približava. Naime, jutros je zabilježen prvi slučaj virusa u susjednoj nam Koprivnici tako da je Bjelovarsko – bilogorska županija za sada ostaje jedna od samo šest županija u državi u kojoj nije zabilježen slušaj virusa.

Podsjetimo, nakon što su jučer zatvorena sva dječja igrališta u Bjelovaru, jutros je donešena i odluka o zatvaranju bjelovarskog Borika te sva nogometna igrališta. Zabranjuju se sva okupljanja na otvorenom prostoru i ako do njih dođe policija će morati djelovati.

U Hrvatskoj je za sada zabilježeno 168 slučajeva koronavirusa i broj svakim danom rapidno raste stoga Stožer civilne zaštite poziva ljude da što više vremena provode kod kuće i izlaze van samo kada moraju.