Piše: Vedran Cindrić

Jutros je počeo Advent u Bjelovaru koji će trajati 43 dana to jest do 12. siječnja 2020. godine. Sve je trebalo započeti velikim otvorenjem Bjelovarskog klizališta koje je naprasno odgođeno zbog, barem kako kažu iz Gradske uprave, nepovoljnih vremenskih uvjeta. Kada će klizalište uopće biti otvoreno organizatori će javiti naknadno.

Inače, Bjelovarsko klizalište ove godine premješteno je iz središnjeg parka na sjeveroistočnu stranu Trga Eugena Kvaternika to jest na parkiralište između banke i parka te se prostire na 600 kvadratnih metara.

Također, ove godine organizatori su odlučili od gradskog korza napraviti najzabavniju ulicu u gradu tako da se većina manifestacija preselila s gradskog paviljona na korzo koji je ispunjen kućicama prepunih i šarolikih blagdanskih ponuda. Jutros je na samom gradskom korzu nastup održao ‘Scifidelity Orchestra’ koji je zabavio sve nazočne, a tokom dana očekuju se još brojna zanimljiva događanja poput večerašnjeg koncerta grupe ‘Tragovi’ i velikog vatrometa.

Također, u 17.30h organizirat će se početak Došašća u Bjelovaru ispred katedrale sv. Terezije Avilske. Obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu predvodit će Damir Vrabec, kancelar Bjelovarsko – križevačke biskupije.