Piše: Vedran Cindrić

Šef Nacionalnog stožer Davor Božinović jučer poslijepodne je dao zeleno svjetlo da se gradske tržnice mogu otvoriti, naravno pod uvjetom da organizacijski zadovoljavaju mjere prevencije od koronavirusa.

Budući da je Grad Bjelovar pripremio tržnicu za otvorenje i prije službenog odobrenja ministra unutarnjih poslova, čim je došla službena potvrda gradska tržnica je mogla u funkciju. No, zbog svima nam poznate situacije, nikada u viđenom obliku.

Naime, može se ući kroz samo jedan ulaz ( od strane Franjevačke ulice) kojeg reguliraju zaštitari. Svi drugi pristupi tržnici su ograđeni montažnim ogradama. Uspostavljen je i tako zvani kružni tok tako da se nakon ulaza krećete samo u jednom smjeru, a vraćate u drugom to jest ne smije se ulaziti između štandova. Zbog toga postoje i oznake ‘kružnog toka’. Valja i napomenuti da prodavači koji su se tek skupljali oko 8 ujutro moraj stajati 5 metara jedan od drugog.

Inače, valja istaknuti kako je ujutro bilo malo prodavača na tržnici, ali se zato oko 8 sati već stvorio red pri ulazu dugačak oko 15-ak metara. Što će biti u subotu kada Bjelovarčani najviše odlaze na tržnicu ostaje da vidimo.