Piše: Vedran Cindrić

Nakon dugo vremena krenulo se s obnovom dječjeg igrališta u Jošinama. Inače, to i ne bi trebala biti neka velika vijest da jedno od najvećih naselja u Bjelovaru već dugi niz godina ne apelira na sve strane da nema dječje igralište za svoje mališane to jest da ono više priliči igralištu 19. stoljeća.

Gradonačelnik Hrebak 17. siječnja ove godine javno je objavio da kreću radovi na obnovi igrališta i da će, kako je rekao, klinci kroz par tjedana dobiti igralište kakvo zaslužuju. Prošlo je četiri mjeseca od tog obećanja i ništa se nije promijenilo, do unazad nekoliko dana kada su krenuli novi radovi na igralištu. Gradonačelnik je, inače, i na svojoj facebook stranici rekao da je bilo nekih problema s nabavkom dječjih sprava, ali da će sve biti brzo riješeno.

Neki roditelji u Jošinama su nam sarkastično rekli da su se radovi najavili tri dana prije izbora za mjesne odbore, a završit će 120 dana kasnije, u mjesecu izbora za EU parlament. No, bilo kako bilo, radovi se zaista odvijaju. Danas se nasipavala pristupna staza, maknut je stari, oronuli košarkaški koš i vjerujemo da će uskoro biti postavljene nove dječje sprave i igrala na radost svih mališana u Jošinama.