Piše: Vedran Cindrić

Nova zgrada Opće bolnice Bjelovar koja je po pitanju zdravstva najveći i najvrjedniji objekt u izgradnji u Republici Hrvatskoj, a čija je vrijednost 272 milijuna kuna, unatoč pandemiji koronavirusa gradi se po planu. Danas je gradilište posjetio župan Damir Bajs, Miroslav Habijance, direktor tvrtke ‘Radnik’ d.d. Križevci koji su i izvođači radova te njihovi suradnici.

-U tijeku pandemije koronavirusa, a i potresa u Zagrebu, pokazalo se ono što smo mi ovdje znali, pa i ja kao župan, da je ulaganje u zdravstveni sistem iznimno važno. Ovoga trenutka u tijeku je investicija u tek treći objekt ovakvoga tipa u Republici Hrvatskoj, dakle nakon Zaboka i Pule očekujemo i mi novu zgradu bolnice. Bilo je mnogo prijepora da li nam to uopće treba, ali mislim da su sada sve sumnje otklonjene jer nova bolnica je bitna za sve nas koji ovdje živimo, ali i za 130 tisuća onih koji se liječe u Bjelovaru – istaknuo je župan Bajs i nastavio.

-Inače, treba istaknuti da je zgrada nove bolnice koja se upravo gradi po vrijednosti druga investicija visokogradnje u Hrvatskoj općenito – naveo je župan Damir Bajs.

Gradilište je obišao i Miroslav Habijanec, direktor tvrtke ‘Radnik’ d.o.o iz Križevaca.

-Unatoč svim problemima sa virusom i izolacijama, mi i dalje radimo. Uključujemo pomalo i ostale kooperante i dobro sa svima surađujemo. Inače, radimo pod naputcima Stožera civilne zaštite, imamo zaštitne mjere i za sada sve dobro prolazi po tom planu. Naravno da će zbog svega biti nekih korekcija u rokovima, očekujemo da ćemo zbog ove situacije nekoliko mjeseci morati produžiti radove, ali zgrada će biti izgrađena u najbržem mogućem roku – izjavio je Habijanec.