Piše: Vedran Cindrić

Danas ujutro (četvrtak) nakon dugo vremena na novoj lokaciji u Kozarčaninovoj ulici krenuo je s radom popularni buvljak. Nakon ”progona” iz Bušićeve prodavači su se u suradnji Grada, Komunalca i tvrtke Pevec koja je ustupila svoj prostor preselili na prostor stare plinare koji se proteže na 600 četvornih metara.

Komunalac je uredio prostor, označio prodajna mjesta te raspisao natječaj za davanje u zakup prodajna mjesta za 2019. godinu čime su bili ostvareni svi preduvjeti za današnje otvaranje buvljaka. Inače, na samoj lokaciji postavljena su i dva eko wc-a, kontejner, a sve pomno prate i dva zaštitara. Treba reći i kako se na buvljaku nalazi 36 prodajnih mjesta, a za sada prodavače najviše zanimaju prodajna mjesta na tlu to jest betonu što nekako i je u duhu buvljaka. Jedan od prodavača kojeg smo zatekli je i mladi Jakopović koji je zadovoljan s novom lokacijom.

-Prvi sam bio ljut kad su nas potjerali iz Bušićeve, ali na kraju je ipak sve dobro završilo. Lokacija je dobra, imamo svi mjesta i nadam se samo da će i prodaja dobro ići – izjavio je Jakopović.

Podsjetimo kako je jedan od najčešće spominjanih lokacija bio i prostor Bjelovarskog sajma u Gudovcu što je naišlo na glatko odbijanje prodavača, ali i velikog dijela građana. Na kraju je odlučeno da se ide na staru plinaru u Kozarčaninovoj ulici s čime je za sada većina zadovoljna.