Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Krenula je izgradnja nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog vrijedne 25 milijuna kuna. Nova bjelovarska ljepotica, kako joj već sada mnogi tepaju, prostirat će se na 2730 četvornih metara, imat će četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5 to jest preko puta zgrade Policijske uprave Bjelovarsko – bilogorske.

Nova zgrada Glazbene škole Vatroslava Lisinskog će biti tek treća novoizgrađena glazbena škola u Hrvatskoj. U sklopu škole gradi se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje, a posao izgradnje je dobila zajednica ponuditelja Radnika iz Križevaca i Hidroregulacije Bjelovar.

-Zadovoljstvo mi je reći da se u Bjelovaru odvija niz povijesnih županijskih investicija. Prva i najveća je, naravno, nova zgrada bjelovarske bolnice koja će ujedno biti i najveća nova zgrada ovoga dijela Hrvatske. Ali, danas krećemo s radovima nove zgrade Glazbene škole Bjelovar i moram reći ako je nova zgrada bjelovarske bolnice najveća zgrada, onda će nova Glazbena škola svakako biti najljepša zgrada – rekao je župan Damir Bajs. Dodaje da je ova izgradnja dug prema generacijama učenika i profesora koji su pohađali Glazbenu školu Bjelovar i svojim glazbenim umijećem promovirali Bjelovar diljem Hrvatske i svijeta.

-Moram napomenuti da Glazbena škola nije obvezna, ali je jedan standard kojeg mi želimo imati. Dali smo obećanje da ćemo izgraditi novu glazbenu školu i to obećanje sada ispunjavamo – zaključio je župan Bajs.

Budući izgled nove zgrade Glazbene škole Vatroslava Lisinskog

Krešimir Habijenec, ispred Hidroregulacije Bjelovar koja je s križevačkim Radnikom dobila posao kazao je da rok izgradnje izlazi za 24 mjeseci, ali da su uvjereni da već za 12 do 14 mjeseci mogu u potpunosti završiti zgradu.

-Krenuli smo s poslom. Na početku će na gradilištu biti 10 do 12 radnika, za dva tjedna već 25 do 30, a kasnije još više. Što se tiče same gradnje, imamo dvije tisuće kubika betona za ugraditi i devet tisuća kvadrata oplate. Dakle, ima puno posla, ali kao što sam rekao, završit ćemo i prije zadanog roka – kazao je Habijanec.

Ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Sonja Štefanac kaže da Glazbena škola još od 70-ih godina čeka novi i veći prostor i da se svi učenici i nastavnici iznimno vesele novoj zgradi.

-U 80-ima smo prebačeni u zgradu Doma kulture i tamo smo bili do prošle godine kada smo prebačeni u bivši Đački dom. Ovo će biti zgrada koju će pohađati oko 400 učenika i 50-ak profesora i konačno ćemo imati vrhunske uvjete – kazala je Štefanac.