Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici Policijske postaje Čazma su prošle srijede u jednom mjestu u okolici Čazme obavili dvije pretrage obiteljskih kuća, gospodarskih zgrada i okućnica, kojima se koriste 23-godišnjak i 35-godišnjak. Pretragom obiteljske kuće kod 23-godišnjaka je pronađena i oduzeta manja količina sasušene zelene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani i dvije drobilice, dok je pretragom okućnice nedaleko gospodarskih zgrada nađeno 9 zasađenih stabljika biljke koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sadnice biljke indijske konoplje.

Pronađeno 43 zasađenih stabljika

Pretraga je urodila plodom i na drugoj lokaciji jer je pretragom druge obiteljske kuće kod 35-godišnjaka nađeno i oduzeto pregršt stvarčica koje se mogu povezati uz ilegalno ratarstvo.

-Pronađena je veća količina staklenki ispunjenih zelenom biljnom materijom koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani, veći broj grančica i vrhova zelene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani, prerađeni hladnjak za unutarnji uzgoj marihuane tzv. growthbox. U gospodarskoj zgradi pronađena je manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuje drogi marihuani dok je iza gospodarske zgrade pronađeno 12 odsječenih stabljika s ostacima cvjetova i listova koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na stabljike biljke indijske konoplje. Pretragom okućnice je pronađeno 43 zasađenih stabljika biljke koje svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sadnice biljke indijske konoplje. U kukuruzištu iza nasada pronađena je jedna tegla sa zasađenom biljkom koja svojim izgledom i karakteristikama nalikuju na sadnicu biljke indijske konoplje – izvijestili su iz policije i dodali da će sve ono što je pretragom pronađeno biti dostavljeni na toksikološko vještačenje, a po primitku nalaza slijedi adekvatna prijava protiv 23-godišnjaka i 35-godišnjaka – objavila je PU bjelovarsko – bilogorska