Dugo se apsolutno ništa nije ulagalo u poboljšanje uvjeta na bjelovarskom Gradskom stadionu. Nešto sitno pokušao je bivši predsjednik Josip Juraj Tominac, no bio je to pokušaj kozmetičke prirode. S obzirom da se početak izgradnje novog gradskog stadiona ni izbliza ne nazire, pogotovo nakon pandemije koronavirusa, sadašnji predsjednik Marko Ćurić uz svestranu pomoć klupskog Izvršnog odbora i sponzora odlučio je stanku od natjecanja iskoristiti za građevinske radove. Gradski drvenjak tako bi nastavka prvenstva ili u najgorem slučaju novu trećeligašku sezonu trebao dočekati u novom ruhu. Uz pomoć sponzora već je sagrađen novi klupski objekt ili u prijevodu klupski kafić, asfaltiran je ulaz na stadion, a uskoro se očekuje i kompletno uređenje svlačionice prve momčadi.

– Već duže vrijeme imamo u planu napraviti navedene građevinske zahvate i ova stanka nam je u tom pogledu dobro došla. Izuzetno je važno da napokon imamo lijepu klupsku prostoriju sa šankom te adekvatnom terasom. Sve to radimo po uzoru na kafić zagrebačke Lokomotive na Kajzerici. Već su započeli i radovi na uređenju glavne svlačionice koja je bila ispod svake razine. Također, u tijeku je i izrada klupske internet stranice što je vrlo značajno. To je jedan od segmenata koji podižu ozbiljnost i transparentnost cijelog kluba – pojasnio je predsjednik Marko Ćurić uz napomenu da bi najkasnije kroz mjesec dana trebala biti postavljena i umjetna trava na pomoćno igralište.

Cilj je šesto mjesto

– Već dugo čekamo umjetnu travu, ali nikako da se poklope vremenski uvjeti. Unazadila nas je i situacija oko koronavirusa. Zemljani radovi i drenaža, odnosno ograda su gotovi i sada samo čekamo Miljenka Sakomana da dođe sa svojom ekipom te da postavi umjetnu travu. Do sada ga nismo požurivali, ali ako se uskoro ne pojavi onda ćemo ga podsjetiti da ga u Bjelovaru čeka posao – kroz šalu je poručio čelni čovjek NK Bjelovar.

Prva momčad Bjelovara bila je aktivna do 10. ožujka. Odigrali su Bjelovarčani i dvije utakmice proljetnog dijela prvenstva. Upisali su poraz u Cvetkovcu od Tehničara te domaću pobjedu protiv Podravca iz Virja. Nakon slavlja protiv Virovaca uslijedio je prekid zbog koronavirusa.

– Nemamo nikakve nove informacije u pogledu eventualnog nastavka prvenstva. Nadamo se da će se do kraja odigrati barem još ti šest kola osnovnog dijela prvenstva. Veliko je pitanje hoće li biti dovoljno vremena da se odigra još play off i play out. Bez obzira u kakvom obliku će se prvenstvo nastaviti naš cilj ostaje minimalno šesto mjesto na ljestvici. Svjesni smo da do kraja nemamo povoljan raspored, no uz sve domaće pobjede i možda neki bod s gostovanja vjerujem da taj cilj možemo ostvariti – naglašava Ćurić koji je uz blagoslov klupske uprave igračima za ožujak isplatio 30% obećanih sredstava, a za travanj i svibanj prva momčad će vjerojatno ostati bez ičega.

– Trenutno smo u situaciji da nam je Grad obustavio dotacije, a s obzirom da nema natjecanja ne možemo dobiti ni sredstva od sponzora. Ono što očekujem je da će nam Grad proslijediti sredstava za plaće naših trenera Mrzlečkog, Lalića i Bošnjaka koji su klupski zaposlenici – poručuje Ćurić i nastavlja.

Memorijal Anđelko Višić

– Još uvijek nismo odustali ni od organizacije 18. po redu Memorijalnog turnira Anđelko Višić. Svjesni smo opasnosti od koronavirusa, no u isto vrijeme ne želimo prekidati dugogodišnju tradiciju. Zato ćemo turnir nastojati organizirati u nekom kasnijem terminu i to s lokalnim ekipama. Inače se turnir održavao u lipnju, a u trenutnim uvjetima mi ćemo nastojati da se održi možda u srpnju ili kolovozu – kazao je Ćurić uz napomenu da u ovom trenutku ne razmišlja previše o novoj natjecateljskoj sezoni.

– Previše je nepoznanica da bi mogli bilo što ozbiljno planirati i u pogledu igračkog kadra i u pogledu stručnog kadra, a sukladno tome i u pogledu nekakvih ciljeva. Pričekat ćemo da vidimo kako će ovo sve završiti i onda ćemo ozbiljnije raditi planovima za budućnost. Trenutno su nam u fokusu građevinski radovi i poboljšanje uvjeta na Gradskom stadionu, a kad dođe vrijeme onda ćemo se ozbiljnije pozabaviti i sportskom politikom kluba – zaključio je predsjednik Bjelovara.