Piše: Vedran Cindrić

Sinoć (petak) je Gradski muzej pod vodstvom ravnatelja Milana Pavlovića otvorio svoja vrata bjelovarskim kvizašima te je u atriju muzeja održan glazbeni kviz znanja. U vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi okupilo se 50- ak kvizaša koji su bili podijeljeni u devet ekipa. Sva pitanja je sastavio Dominik Varga. Bilo je tu pitanja od klasične glazbe do najnovijeg doba, naravno, uz ponekih trik pitanja.

Puštala se i glazba iz zvučnika nakon čega su kvizaši morali pogoditi izvođača. Nakon više od 2,5 sata kviza sve ekipe su predale svoje obrasce Dominiku koji ih je pregledao i proglasio pobjednika. A to je bila ekipa Nixon’s koja je brojala samo tri člana, dok su mnogi iskoristili mogućnost da u ekipi imaju maksimalan broj natjecatelja, a to je pet, što odaje još veće priznanje ekipi Nixon’s.

Inače, pobjedničku ekipu činili su Antonijo Zezula, Dubravko Cajner i Armando Tribuson. Prve tri ekipe su dobili vrijedne nagrade, a sljedeći kviz u Gradskom muzeju će biti za dva tjedna koji će se bazirati na filmskom znanju.