Piše: Vedran Cindrić

Bjelovarski korzo, posebno u proljeće i ljeto, prava je žila kucavica grada. Šetnja korzom pa kavica ili piće u omiljenom kafiću najfrekventnije ulice grada omiljena je ‘aktivnost’ mnogih Bjelovarčana. Jasno, osim što korzo čini strogi centar grada, brojne terase ugostiteljskih objekata su ono što Bjelovarčane najviše i privlači na ‘špicu’. No, kako su s današnjim danom zatvoreni svi gradski kafići, popularni Borik postao je još popularniji kod Bjelovarčana.

-A volim s djetetom prošetati korzom pa na terasi popiti kavu. No, kako je sada sve zatvoreno, a želim izaći na svježi zrak barem malo, idealno mi je sada prošetati Borikom – rekla nam je mlada majka Tajana. Jedan Bjelovarčanin pak kaže da će ga zatvaranje kafića potaknuti da se više bavi sportom.

Sad više ne radi moji omiljeni kafić gdje sam se nalazio sa svojom ekipom pa smo odučili vrijeme kratiti igrajući košarku na Boriku. Naravno da smo tako mogli vrijeme provoditi i kada su kafići otvoreni, ali ono, jednostavno smo bili lijeni i bilo nam je lakše sjediti i zafrkavati se u kafićima. Sada ćemo barem ovu situaciju iskoristiti da više vremena provedemo na Boriku – rekao je Bjelovarčanin Matej.

I zaista, na Boriku se moglo vidjeti ljudi raznih dobnih skupina. Stariji koji su u šetnji , mlađi koji igraju nogomet, košarku ili frizbi. Neka društva su na travu stavili deke i tako pričaju i druže se. Borik je oduvijek bio popularan, ali zatvaranjem kafića na korzu postao je prava žila kucavica grada.