BJELOVAR – Nakon 16 kola, osam proljetnih i osam jesenskih, završilo je ovogodišnje izdanje Bjelovarske kros lige. Ukupni seniorski naslov u ligi koja se trči četvrtkom na bjelovarskom Boriku osvojio je Mihael Golec. Josip Prvonožac, branitelj naslova osvojenog prošle godine, je u ukupnom poretku završio na drugom mjestu, dok je treće mjesto osvojio Vice Sučić. U konkurenciji žena ukupnim naslovom se okitila Martina Pokos koja je slavila ispred Ivane Cerović i Anđeline Sučić.

Mnogobrojna djeca su tijekom sezone trčala u dvije kategorije. U U16 kategoriji tri prva mjesta osvojili su Noa Prka, Vita Prvonožac i Ganesh Tkalčević, dok su u U10 kategoriji kroz 16 kola najbolji bili Arijan Marohnić, Relja Cerović i Ella Dolenčić.

Inače, seniori u Bjelovarskoj kros ligi trče pet velikih krugova ukupne duljine 5300 metara. Djeca do 16 godina trče dva velika kruga ukupne duljine 2120 metara, a djeca do deset godina dva mala kruga ukupne duljine 1260 metara.

Odaziv od 120 trkača

– Ovo je druga godina održavanja Bjelovarske kros lige i slobodno mogu reći da se u odnosu na prošlu vidi napredak i u rezultatima i u odazivu. Ove godine je kroz ligu prošlo gotovo 120 trkača i trkačica, a posebno smo ponosni na odličan odaziv djece. Ipak, nadamo se da će sljedeće godine odaziv biti još veći. Ono što mi možemo već sad obećati je da će liga i dalje biti potpuno besplatna za sve sudionike, odnosno da ćemo ponovno na kraju natjecanja za najbolje osigurati medalje i pehare, odnosno prigodne poklone – kazao je Josip Prvonožac, organizator Bjelovarske kros lige, koji se na kraju posebno zahvalio svim sponzorima koji su tijekom sezone podržavali hvalevrijedno natjecanje. To se posebno odnosi na Koestlin koji je na kraju lige najmlađima osigurao slatke poklon pakete, ali i na Hell energy koji se pobrinuo da natjecatelji ne budu žedni.

Marek pobjednik posljednjeg kola

U posljednjem ligaškom kolu nastupilo je gotovo pedeset trkača. Po prvi put se na startu pojavio Ivan Marek koji je odmah slavio i premijernu pobjedu i to s odličnim vremenom od 19:57 minuta. Drugi je bio Filip Sučić, pobjednik iz prethodna dva kola, dok je treći ciljem prošao Mihael Golec, ukupni pobjednik lige. U U16 kategoriji prva tri mjesta osvojili su Noa Prka, Danijel Bajsić i Ganesh Tkalčević. U U10 kategoriji najbrži su bili Relja Cerović, Arijan Marohnić i Ella Dolenčić. (mć)