Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – U sklopu Amadeus festa, trećeg međunarodnog festivala komorne glazbe koji počinje danas, jutros je u prostorijama Glazbene škole Vatroslava Lisinskog snimljen predivan program ‘Mozart za vrtićarce’.

Naime, ‘Mozart za vrtićarce’ trebao je jutros biti održan na dječjem igralištu kraj Dječjeg odjela Narodne knjižnice Petar Preradović. No, zbog hladnog vremena organizatori su odgodili današnju manifestaciju i zbog epidemioloških mjera i nemogućnosti pozivanja velikog broja djece u prostorije Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, odlučili su snimiti video koji će kasnije preko društvenih mreža i komunikacijskih platformi biti predstavljen mališanima.

-Glazbena škola Vatroslava Lisinskog je partner Amades festu koji se odvija ovoga vikenda, a počinje večeras u bjelovarskoj katedrali. Prošle godine smo u sklopu ‘Mozarta za vrtićarce’ u Gradskom muzeju okupili stotinu mališana, a ove godine smo zbog epidemiološke situacije to željeli održati na otvorenom to jest na dječjem igralištu kraj knjižnice, ali danas je jednostavno prehladno za to stoga smo odlučili snimiti filmić koji će kasnije putem raznih kanala biti prikazan našim mališanima – rekla je profesorica violine Vanda Novoselec te nastavila.

– Djeci predstavljamo Mozartovu glazbu uz zanimljivu priču i tako im približavamo njegovu čudotvornu glazbu. Također, pokušat ćemo djecu ponukati da pažljivo slušaju i sudjeluju, a profesorica Relić djecu će voditi kroz razne emocije. Inače, u performansu sudjeluju profesori Vedran Milić, Svetlana Relić i moja malenkost te učenici koje su pripremili profesor Oškera i Mladen Novoselec – rekla je Vanda Novoselec.