Na tri mjeseca zatvora nepravomoćno je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen 33-godišnjak iz okolice Čazme, koji je proglašen krivim zbog nanošenja tjelesnih ozljeda tadašnjoj izvanbračnoj supruzi. Ovaj ružan incident zbio se još u siječnju 2016. godine u obiteljskoj kući u Čazmi, kad je 33-godišnjak ženu rukama uhvatio u predjelu lijeve nadlaktice i odgurnuo. Žena je pala na pod, pri čemu je zadobila tjelesne ozljede na čelu i vlasištu, na unutarnjoj strani lijeve nadlaktice nastale su joj modrice, kao i ogrebotine na vratu.

Pronašla poruke

Ovog se Čazmanca teretilo i zbog prijetnji koje je istog dana uputio supruzi te mu se stavljalo na teret da joj je rekao da ako uzme njihovo zajedničko dijete i prijavi ga policiji za nanijete tjelesne ozljede, da će joj to biti zadnje u životu. Općinsko državno odvjetništvo na kraju je odustalo od progona zbog prijetnji, no kako je riječ o čovjeku koji je i ranije više puta pravomoćno osuđivan, zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja ozljeda izvanbračnoj supruzi osuđen je na bezuvjetni zatvor.

Tijekom postupka 33-godišnjak je isticao da nije nanio nikakve ozljede ženi, a sve je počelo kad je otišao po njezinu kćer iz ranije veze koja živi u drugom gradu. Nakon što je prijatelju vratio auto i stigao kući, supruga je počela vikati na njega i govorila je kako je u kćerinom mobitelu našla poruke koje joj je on pisao. Mobitel je razbila i napala je svog partnera da se iza njenih leđa viđa s njenom kćeri, dok joj je on pokušavao objasniti kako ne zna o čemu priča. Istaknuo je kako je žena u napadu bijesa uzela litru konjaka i tri litre vina te sve to popila na brzinu, nakon čega je počela divljati po kući i optuživati ga da je u vezi s njenom kćerkom.

On je tvrdio da te optužbe nemaju veze s istinom te da se s njenom kćerom preko Facebooka dopisivao samo oko dogovora o vožnji u Čazmu, a žena je išla za njim po kući, vrijeđala ga i pljuvala. Kako se nije smirivala, otišao je van iz kuće, a kad se vratio, žena je bila vidno pijana te je nastavila vikati na njega. U jednom trenutku čuo ju je kako je jauknula, a kad je otišao do hodnika, vidio je kako leži i glava joj je bila krvava. Prišao joj je i pokušao pomoći, no ona je nastavila galamiti, ali on ju je uspio ušuškati u krevet da bi sljedećih nekoliko dana svi živjeli zajedno bez sukoba. Tim više ga je iznenadio dolazak u kuću policije poslije nekoliko dana, kad je saznao da mu je žena smještena u sigurnu kuću, a protiv njega se počela voditi istraga zbog nasilja u obitelji i nanošenja tjelesnih ozljeda izvanbračnoj partnerici.

 Puno je pio

-Koliko se sjećam, niti u jednom trenutku tih zbivanja ženu nisam odgurnuo, niti primio za bilo koji dio tijela, sam sam uzmicao od nje i držao ruke iza leđa – istaknuo je o spornom incidentu, a naknadno je priznao i da je bio u vezi s kćeri izvanbračne supruge, no da su oni svoju vezu započeli tek mjesec i pol nakon predmetnog događaja.

-Kad se sve to dogodilo puno sam pio, sina nisam dugo vidio jer je bio sa ženom u sigurnoj kući pa sam se u to vrijeme zbližio sa supruginom kćeri – kazao je tijekom postupka 33-godišnjak, koji ne samo da se zbližio s kćeri, već je krajem iste godine s njom dobio dijete i oženio je! No, samo nekoliko mjeseci kasnije, kćer je odlučila slijediti majčin primjer pa je i ona s djetetom napustila ovog Čazmanca.

Foto – ilustracija