Bjelovarsko kino početkom mjeseca obilježilo je tri godine rada. U tom vremenu kino je posjetilo čak 150 tisuća posjetitelja što je nagnalo Dubravka Adamovića, ravnatelja Kulturnog i multimedijskog centra na određene novitete.
-Prije dva tjedna kino je bilo zatvoreno na pet dana zbog bimolekularnog čišćenja. Naime, iznimna posjećenost naših programa obvezuje nas i na održavanje visoke razine higijenskog standarda – ističe Adamović.

Najsuvremenija oprema

-Upravo ovih dana privedeni su kraju pregovori i o nabavci najsuvremenijih dodataka za vrhunske 3D projekcije što obuhvaća zamjenu postojećeg platna sa srebrnim platnom za prednju 2D/3D projekciju, ugradnju polarizirajućega modulatora za 3D projekciju i nove 3D naočale. Kako sada stvari stoje, već bismo početkom srpnja mogli gledati najbolje kinoprojekcije u Hrvatskoj – naglašava Adamović. Što se tiče povremenih mogućnosti gledanja starijih klasika u kinu poput Casablance, Građanina Kane, Kuma i drugih, što je postala popularna praksa u europskim gradovima, Adamović kaže:

-Od samog sam se početka bavio idejom prikazivanja starih naslova pa sam, računajući i na dugogodišnje prijateljstvo s vlasnikom KLASIK TV-a otvorio tu temu. Međutim, osim načelno pokazane dobre volje, ništa se bitnije nije dogodilo. Mi im nismo mogli jamčiti plaćanje po naslovu kao HTV tako da je ta tema ostala nerealizirana i otvorena – pojašnjava Adamović.

Štrumpfovi najgledaniji crtić

Inače, što se tiče najgledanijih filmova u posljednjih šest mjeseci, apsolutni pobjednik je film Pedeset nijansi mračniji kojeg je pogledalo gotovo 1500 posjetitelja, a odmah iza njega slijedi Brzi i žestoki 8 s nešto više od tisuću gledatelja.

-Od dječjih filmova najgledaniji su Štrumpfovi s malo više od tisuću posjetitelja i Mali šef s gotovo 900. Od hitova još bih morao istaknuti Kong – Otok lubanja kojeg je pogledalo gotovo 600 posjetitelja. Inače, vremenski odmak od zagrebačkih kina ne postoji na što smo posebno ponosni. Čak smo prošle godine Zvjezdane ratove, zbog vremenske razlike, otvorili prije američke premijere – naglašava Adamović.
Posjetitelji kina u Daruvaru pak imaju slične ukuse kao i Bjelovarčani samo što na prvom mjestu nije Pedeset nijansi mračnije.

-U Pučkom Otvorenom Učilištu Daruvar najviše posjetitelja došlo je pogledati Brzi i žestoki 8, zatim Čuvare galaksije 2 i Pirate s Kariba. Od crtića na prvom mjestu su veoma popularni Štrumpfovi – rekao je ravnatelj Nedjeljko Pajtak