Nakon pet mjeseci pauze Filmodrom, prvi bjelovarski Kino klub u subotu kreće s novim programom na veliku radost ljubitelja sedme umjetnosti, potvrdio je to za Bjelovarac.hr Denis Hladiš, predsjednik Udruge DOKUart pod čijim okriljem Filmodrom djeluje.

-Nakon pet mjeseci pauze nastavljamo na staroj lokaciji to jest iznad caffe bara Klub na korzu s bogatim, novim programom. U subotu u 20 sati posjetitelji će moći pogledati ‘Pričest’, najbolji europski dokumentarni film 2017. godine koji dolazi iz Poljske – kaže Hladiš. Inače, film stiže iz programa KineDoka, zajedničkog projekta sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju kreativnih dokumentaraca. Cilj im je zainteresirati širu publiku za dokumentarni film, izmjestiti popularniju filmsku formu iz standardnog kino okruženja, predstaviti autore i njihove filmove publici te razviti dijalog o društveno važnim temama.

-Filmovi će ići jednom tjedno, najčešće subotom i veselim se susretima sa starim i novim ljubiteljima sedme umjetnosti – zaključio je Hladiš. (V. Cindrić)