BERLIN – Bjelovarsko bilogorska županija je dala tri od ukupno 16 reprezentativaca Hrvatske koji su od 20. do 26. kolovoza nastupili na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom. Na prestižnom natjecanju održanom u Berlinu nastupilo je preko 600 atletičarki i atletičara iz 39 zemalja, a od natjecatelja iz naše županije najbolji rezultat ostvario je Deni Černi. Grubišnopoljac je osvojio drugo mjesto u bacanju kugle u kategoriji F33. Član OTOS-a je kuglu bacio 10.10 metara što je njegov osobni, ali i novi državni rekord. Dosadašnji državni rekord popravio je za čak 23 centimetra.

– Teško natjecanje na kojem sam u šest serija imao tri ispravna hica. U prvoj seriji sam bacio 10.06, u četvrtoj 9.13 i u petoj 10.10. Na kraju odličan rezultat i srebrna medalja koji ne bi bili mogući bez mog tima u kojem su trener Boris Kljajić i pomoćni trener Dejan Bradešić – zadovoljno je prokomentirao Černi.

U F33 kategoriji bacanja kugle slavio je Talijan Giuseppe Campaccio koji je ostvario rezultat od 11.17 metara. Treći je bio Michal Glab iz Poljske s rezultatom 9.57 metara.

Radovan Halas iz bjelovarskog Sokola je u bacanju čunja u kategoriji F51 ostvario plasman na devetu poziciju. Čunj je u konkurenciji još osam atletičara bacio 23.05 metara. Slavio je Željko Dimitrijević iz Srbije s hicem od 32.23 metra. Halasov klupski kolega Albin Vidović je u bacanju kugle u kategoriji F36 bio četvrti s rezultatom 11.55 metara. Novi europski prvak je Sebastian Dietz iz Njemačke koji je ostvario rezultat od 15.28 metara. Drugi je bio Mykola Dibrova iz Ukrajine s rezultatom 13.26 metara, a treći Pawel Piotrowski iz Poljske s rezultatom od 12.75 metara. Vidoviću je od postolja nedostajalo velikih 80 centimetara. (mć)