Ženski rukometni klub Bjelovar prošle sezone osvojio je fantastično četvrto mjesto u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi za žene te su tako djevojke izborile i povijesni nastup u Europi. Jučer su izvučeni parovi Challenge cupa u kojem su djevojke izvukle Kristianstad Handboll iz Švedske što znači da našim djevojkama predstoji daleki put na sjever Europe. Prva utakmica se igra 10. ili 11. studenog, a uzvrat 17/18 studenog ove godine.

-Nadali smo se slabijem klubu, ali dobili smo iznimno jakog protivnika, možda i najtežeg mogućeg. No, idemo predstaviti klub i grad u najboljem svjetlu. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti – izjavio je predsjednik ŽRK Bjelovar Milan Mateković. Trener Hrvoje Cikoja potvrdio je riječi predsjednika da se radi o iznimno snažnom protivniku.

-Koliko znam promijenili su dobar dio momčadi, ali još ne znam sve detalje. Uskoro se krećemo pripremati za njih. No, iznimno mi je drago da će jedna ekipa iz Švedske prvi put gostovati u našem gradu – izjavio je Cikoja (vec)