BJELOVAR – Nakon odrađenog posla u Pločama pred rukometašicama Bjelovara su povijesne utakmice u europskom Challenge kupu. U svom prvom izlasku u neko od euro natjecanja Bjelovarčanke će odmjeriti snage protiv švedskog Kristianstada. U dogovoru sa Šveđankama obje utakmice će se odigrati u Bjelovaru u Dvorani europskih prvaka i to u petak 9. studenoga i subotu 10. studenoga s početkom u 19 sati.

U prvoj utakmici domaćin su naše rukometašice, a u drugom će nominalni domaćin biti Kristianstad. Klubovi su dogovorili da Bjelovar za gošće od četvrtka do nedjelje osigura smještaj i hranu na što su Šveđanke pristale. Na taj način naš najbolji ženski rukometni klub je uštedio značajnu količinu novca jer nije morao putovati u Kristianstad. Suci utakmice dolaze iz Njemačke, a riječ je o braći Christianu i Davidu Hannesu. Delegat je Beat Nagel iz Švicarske. Brojni zainteresirani navijači će ulaznice moći kupiti po cijeni od 20 kuna i to na posebnom punktu na gradskom korzu, u Caffe baru Cappuccino, te naravno na ulazu u dvoranu neposredno prije utakmice.

Inače, u Kristianstadu je znatno popularniji muški rukomet. Tamošnja muška ekipa se posljednje četiri godine okitila naslovom državnog prvaka i redoviti je sudionik Lige prvaka. Ženska ekipa je prošle sezone završila na petom mjestu SHE Women lige, a u istoj sezoni Kristianstad je nastupao i u Challenge kupu. Uspješno su prošle godine Šveđanke prošle prva dva kola Challenge kupa pobijedivši belgijski Vise i azerbejdžanski Azeryol. U trećem su kolu u izjednačenom dvoboju zbog manje pogodaka u gostima ispale od Ardesena iz Turske. Tekuću sezonu Šveđanke nisu otvorile na najbolji mogući način. U prvih šest kola upisale su tek jednu pobjedu uz pet poraza i trenutno se nalaze na predzadnjem mjestu ligaške ljestvice. No, dosadašnji rezultati nisu pravi pokazatelj vrijednosti Kristianstada. Riječ je o vrlo dobroj ekipi koja igra izuzetno brz rukomet s čvrstom obranom i velikim brojem kontri i polukontri. Za najbolju igračicu slovi srednji vanjski Sarah Carlstrom od koje kreću sve akcije Šveđanski. Pažnju treba obratiti i na lijevu vanjsku Andreu Jacobsen iz Islanda, odnosno na vrlo dobru vratarku Petru Kudlackovu iz Češke. (mć)

1. UTAKMICA
9. studenoga u 19 sati
Bjelovar – Dvorana europskih prvaka
BJELOVAR – KRISTIANSTAD

2. UTAKMICA
10. studenoga u 19 sati
Bjelovar – Dvorana europskih prvaka
KRISTIANSTAD – BJELOVAR