Nakon godinu dana rada i devet milijuna uloženih kuna stara gradska ljepotica u Ulice matice hrvatske zasjala je starim sjajem i sada ponovno uljepšava centar grada. Zgrade koja se nalazi uz Konzum generacije Bjelovaračana u najboljim godinama sjećaju se kao diplomatskog restorana Neš, oni mlađi pamtit će je kao caffe bar Iv, a sada je to radno mjesto za više od stotinu zaposlenika Erste banka koji radi na takozvanim pozadinskim poslovima. Iako na četiri etaže i 720 četvornih metara prostora zgrade punom parom već mjesecima rade vrijedni zaposlenici Erste banke, službeni obilazak Uprava je upriličila u petak, a domaćini novinarima, ali i bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku, bili su članovi uprave Christoph Schoefboeck i Bjelovarčanin Zdenko Matak.

Open space

– Ova je zgrada tijekom proteklih godinu dana kompletno obnovljena po naputcima konzervatora i danas je to procesni centar u kojemu se obavljaju svi pozadinski poslovi Erste banke. U Bjelovaru imamo 400 zaposlenika, a u ovoj zgradi trenutno ih radi 106. Posljednjih mjeseci u Bjelovaru smo otvoriti 60 novih radnih mjesta. Naši zaposlenici maju moderne urede uređene po principu open spacea, a ove godine u Bjelovaru laniramo obnoviti još jednu zgradu, onu na gradskom korzu. Drago mi je što mogu reći a poslovanje Erste banke na razini države raste te da smo izuzetno dobri na području jelovarsko-bilogorske županije. Na ovaj način planiramo dodatno poboljšati rezultate – staknuo je Schoefboeck, pohvalivši odnos Grada Bjelovara i bjelovarskog g adonačelnika prema realizaciji te investicije. Gradonačelnik Hrebak izrazio je z dovoljstvo što je Erste banka upravo Bjelovar prepoznala kao centar za daljnji razvitak i ulaganje.

Hrebak: pomagat ćemo i dalje

– S 400 zaposlenika, Erste banka jedna od najvećih tvrtki u Bjelovaru. Hvala vam što ste ovoj vratili ljepotici stari sjaj i uljepšali centar grada i drago mi je što ste zaposlili nove ljude. Kao jedinica lokalne samouprave pomogli smo simboličnim iznosom, s obzirom na ukupnu visinu vašeg ulaganja, ali trudit ćemo se pomagati i dalje – uzvratio je gradonačelnik Hrebak.