U srijedu navečer, nešto iza 21 sat u Ulici Đure Basaričeka muškarac (64) hicem iz oružja pucao je i teško ranio 46-godišnju ženu koja je dolaskom policije i Hitne pomoći odmah prevežena u bjelovarsku Opću bolnicu.

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je na temelju kaznene prijave Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 64-godišnjeg muškarca zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju .

-Postoji osnovana sumnja da je 64-godišnji okrivljenik u večernjim satima 27. lipnja 2018. u obiteljskoj kući 46-godišnje hrvatske državljanke u Bjelovaru, u namjeri da ju liši života, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja nanijevši oštećenici teške tjelesne ozljede. U dovršenju djela nije uspio zbog hitne reakcije policijskih službenika koji su ga spriječili u tome i oduzeli mu oružje.

Na prijedlog državnog odvjetništva sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odredio je okrivljeniku istražni zatvor ZKP-a budući da je ocijenjeno kako u konkretnom slučaju postoji opravdana bojazan da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, kao i da postoji opasnost od dovršenja kaznenog djela – stoji u priopćenju – Županijskog državnog odvjetništva (vec)