Tomislav Šunjić, zaposlenik Elektrometala – distribucije plina, novi je predsjednik Nadzornog odbora Elektrometala. Na tom mjestu zamijenio je Željka Srebrenovića, dosadašnjeg predsjednika koji u posrnuloj tvrtci zastupa radnike, a ostat će član Nadzornog odbora sve dok Radničko vijeće ne izabere svog novog predstavnika. Šunjićeva zamjenica postala je Vedrana Marijančević iz Zagreba, a s obzirom da je i ona iz redova države, čini se da je Ina, bez obzira što je u postupku predstečajne nagodbe postala najveći pojedinačni dioničar Elektrometala, restrukturiranje tvrtke na neki način povjerila Republici Hrvatskoj. Podsjetimo, Šunjić i Marijančević predstavnici su države, Srebrenović radnika, dok Inu zastupaju Zagrepčani Damir Škugor i Juraj Kojundžić koji za razliku od predstavnika države mandat imaju na godinu dana, umjesto uobičajenih četiri godine.

Direktor Vukoja predao presjek stanja

Predsjednik Uprave Ivan Vukoja novim je nadzornicima predao izvješće o stanju u tvrtci, a na njima je da odluče hoće li ga zadržati ili će pak upravljanje povjeriti nekom drugom. Naime, iako je Ina odustajanjem od tužbe omogućila Elektrometalu pravomoćnost predstečajne nagodbe, poslovanje je i dalje vrlo upitno. Uz izuzetak Elektrometala – distribucije plina, stanje u ostalim tvrtkama, ali i matici, prilično je loše – troškovi su veći od prihoda, poslova je nedovoljno, a plaće kasne zbog nelikvidnosti. Ugled nekad vodeće hrvatske tvrte u elektro-instalaterskoj branši poprilično je poljuljan i sve u svemu, a zbog velikih preostalih dugovanja, bez obzira što je većina toga otpisana u predstečajnoj nagodbi, nastavak poslovanja i dalje je pod velikim upitnikom.

Prolazeći kroz najteže razdoblje u svojoj 70-ogodišnjoj povijesti, Elektrometal je izgubio niz kvalitetnih radnika, no to i dalje ne znači da su otišli svi oni koji su trebali napustiti tvrtku u sklopu restrukturiranja koje ustvari nikada nije ni započelo zbog višegodišnje nepravomoćnosti predstečajne nagodbe. U međuvremenu je izgubljena djelatnost opskrbe plinom, važan izvor financijske likvidnosti i stabilnosti, a bez svježe financijske injekcije pitanje je može li se računati na dobivanje poslova putem javne nabave, što je u prošlosti bio jedan od najvećih izvora prihoda.
Iako smo više puta pokušali, do zaključenja broja nismo uspjeli kontaktirati Tomislava Šunjića pa tako nismo doznali informacije o tomu koji će biti njegovi prvi potezi i na koji način namjerava trasirati put oporavka posrnule bjelovarske tvrtke.