Razgovarao: Vedran Cindrić

Bjelovarac.hr vam je već u travnju najavio da će na ovogodišnjoj Terezijani nastupiti Hladno pivo, kultni hrvatski rock-punk bend koji je u 30 godina djelovanja ‘odgojio’ mnoge generacije. Bend je to koji je osvojio osam Porina, dva Zlatna mačka, a svojim osebujnim tekstovima često su kritizirali vladajuće strukture.

Mile Kekin, pjevač i tekstopisac Hladnog piva ekskluzivno za Bjelovarac.hr najavio je koncert na Terezijani te planove za budućnost.

-Veselim se dolasku u Bjelovar. Imali smo uvijek dosta ljubitelja naše glazbe u vašem gradu tako da vjerujem da će nas se dosta skupiti, a mi vam obećajemo pravi tulum – najavio je Kekin. Budući da mnogi fanovi najviše obožavaju prve albume, ‘Džinovski,’ ‘G.A.D.’ ‘Desetka’ (što ne umanjuje vrijednost kasnijih) upitali smo ga kakav repertoar Bjelovarčani mogu očekivati.

-Bit će mix starih i novih pjesama. Ali imamo fantastičnu predgrupu ‘Savršeni marginalci’ koja će odraditi dosta starijih pjesama tako da će ljubitelji ‘Džinovskog’ svakako doći na svoje – rekao nam je Kekin koji ima puno novih planova.

-Trenutno radim na solo albumu kojeg ću vjerojatno nazvati ‘Kuća bez krova’. Vjerujem u taj album i mislim da će biti dobar. Tokom ljeta ćemo ići na turneju po Dalmaciji i cijeloj regiji, a na kraju sezone i u Švedsku. No, zbog obveza na solo albumu malo ćemo morati smanjiti koncerte na jesen. No, Hladno pivo postoji 30 godina i dalje ćemo zajedno stvarati dobru glazbu – naglasio je Mile Kekin, rocker, punker, tekstopisac, društveni aktivist i profesor njemačkog jezika.