U velikom šatoru na središnjem gradskom trgu u Čazmi u subotu i nedjelju održano je četvrto izdanje ekološkog sajma, koji je ove godine održan pod sloganom “Zdrava hrana, vaš izbor”. Svoje proizvode predstavilo je tridesetak proizvođača s ekološkim certifikatom iz cijele Hrvatske, a u ponudi su se tako našli tikve, lavanda, aronija, šipak, voće, povrće i ostali proizvodi.

-Najveća novost ove godine je što smo promijenili lokaciju sajma. Sa sportskih terena preselili smo sajam u središte grada, a vjerujem da će se to pokazati kao jako dobar izbor. Drago mi je što se opet u Čazmi moglo vidjeti ono najbolje što ekološki proizvođači imaju u Hrvatskoj, a lijepo je što ovaj sajam iz godine u godinu napreduje – istaknuo je predsjednik udruge Eko-Čazma Dražen Diktić, organizator ove manifestacije.

I ove je godine uz eko sajam pripremljen popratni program, no još bogatiji i raznovrsniji nego do sada. Posjetitelji su mogli degustirati hranu spravljenu od ekoloških proizvoda, oba dana upriličen je kulinarski show, u kojem su sudjelovali Danijela Andri Crnjak, Branko Ognjenović, Darko Lide i Roko Tulić. Nastupala su brojna kulturno-umjetnička društva, održane su i predstave za djecu, a u program eko sajma i ove su se godine uključili i Dječji vrtić Pčelica, kao i Osnovna škola Čazma. Zabavno je bilo i u subotu u večernjim satima kad su se ekološki proizvođači nakratko sklonili i prepustili prostor Draženu Zečiću, uz čije su hitove Čazmanci i svi posjetitelji pjevali do dugo u noć.