Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Početkom 2019. godine iz Gradske uprave na sva zvona najavljena je  izgradnja multifunkcionalne sportske dvorane na Boriku koja bi bila izgrađena u suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske.

Podsjetimo, u sklopu vojarne postoji dvorana koja je u vrlo lošem stanju, stoga je plan bio srušiti postojeću i bliže sportsko – rekreativnom parku Borik sagraditi novu. Cijena projekta procijenjena je na 15 milijuna kuna, a pola navedene cifre bi platio Grad Bjelovar, a pola MORH tako da bi dvoranu koristili vojnici, ali i građani Bjelovara.

Budući da dvorane u Bjelovaru iznimno nedostaju i da je dobiti termin za rekreaciju ponekad nemoguća misija,  građani su s oduševljenjem pozdravili najavljeni projekt.

Štoviše, u rujnu 2019. godine Vlada RH je navedenom projektu dala zeleno svjetlo i čekalo se da Grad Bjelovar i MORH krenu u izgradnju dugoočekivane i prijeko potrebne nove dvorane.

No, nakon svih najava ni nakon dvije godine prva lopata nije zakopana, stoga smo u Gradskoj upravi provjerili gdje je zapeo projekt i saznali da od najavljene dvorane najvjerojatnije neće biti ništa.

–  Projekt izgradnje dvorane na Boriku u nadležnosti Ministarstva obrane. Grad Bjelovar u tome je pristao biti partner na projektu u smislu financiranja polovice iznosa. Nažalost kriza uzrokovana pandemijom učinila je svoje te se smanjenje novca u državnoj blagajni odrazilo i na ovaj projekt koji je privremeno odgođen, o čemu će odlučivati Ministarstvo. Napominjemo da je za gradnju sve spremno te je izdana građevinska dozvola – rekli su iz Gradske uprave