Već gotovo pola stoljeća Dragutin Božić obavještava mještane Štefanja kada je podne i poziva ih na svetu misu. Pogađate, 80-godišnji Dragutin zvonar je župne crkve Svetog Stjepana prvomučenika u Štefanju, a u posljednje 44 godine nije prošao niti jedan dan da je zaboravio svoju dužnost.

-Prvi puta sam zvonio 10. lipnja 1973. godine. Točno se sjećam toga dana. Prijašnji zvonar zbog starosti više nije mogao pa kako sam bio redovit na misama, tadašnji župnik Josip Vlahek me zamolio bi li mogao preuzeti tu dužnost, a ja ga nisam mogao odbiti – prisjetio se Božić koji je do danas konope zvona štefanjske crkve povukao skoro pa 50 tisuća puta, a u šali kaže da je posao zvonara posao bez godišnjeg odmora.
-Svakog dana zvonim koliko je potrebno, a to je barem dva puta. U podne i prije večernje mise, a nedjeljom i češće. Crkvena zvona zvone i za pokojnike, a nijednom se nije dogodilo da sam propustio obaviti svoju dužnost – kazao je Božić. No, njegova supruga Boja ga je ipak ispravila i otkrila da je jednom zakasnio sa zvonjavom nekoliko minuta pa su se svi mještani već počeli pitati što se dogodilo.
-Svakodnevna zvonjava odavno mi je postala rutina i uopće mi nije teško dva puta dnevno biciklom ili pješice od kuće se zaputiti prema crkvi. Danas je povlačenje konopa daleko lakše nego što je bilo nekada i nije više potrebno toliko snage. Ipak, već sam u godinama, a žao mi je što nasljednika na ovom zadatku vjerojatno neću imati – istaknuo je Božić, čija se karijera zvonara bliži kraju budući da je nedavno nabavljeno novo, treće zvono, koje će ubrzo bilo postavljeno na zvonik, a koje će, pretpostavlja se, biti automatizirano i raditi na struju.