BJELOVAR – Zbor reprezentativnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju protekli vikend se nisu igrale utakmice Paket24 Premijer lige. Dvotjedna stanka dobro je došla rukometašima Bjelovara da zaliječe lagane ozljede i da se kvalitetno pripreme za završnicu sezone u kojoj prvenstveno očekuju ostanak u ligi. Sigurno je da će Bjelovarčani nakon osnovnih 18 kola igrati u Ligi za ostanak, no pred njima je još jedna utakmica osnovnog dijela sezone. U sklopu 18. kola u subotu će Kesizupci u Dvorani europskih prvaka ugostiti vinkovačku Spačvu. Pobjedom, pa čak i sa samo jednim bodom iz te utakmice, naši rukometaši bi osigurali drugo mjesto u Ligi za ostanak koje nosi četiri boda.

– To je za nas izuzetno važna utakmice u kojoj idemo na pobjedu i dva boda. Ne želimo ništa kalkulirati, jer u rukometu je jako teško igrati na bod. U prvom dijelu sezone smo pobijedili u Vinkovcima, no u tom periodu je Spačva imala dosta problema i to nije bilo njihovo pravo lice. U međuvremenu su se oni podigli, ali i mi smo bolji nego za vrijeme prve međusobne utakmice. Čeka nas rovovska bitka i neizvjesna utakmica u kojoj smo mi domaćini i tu prednost moramo pretočiti u dva boda – poručio je Dubravko Grgić, iskusni i pouzdani vratar Bjelovara, koji je po postotku obrana osmi vratar lige, no po prosjeku obrana po utakmici se nalazi na drugom mjestu.

Ekipiranje u hodu

– Moj individualni učinak je popraćen s rezultatima cijele momčadi. U prvom dijelu sezone nismo briljirali kao momčad tako da je i meni bilo teže braniti. U drugom dijelu smo se digli, pogotovo u obrani, tako da sam i ja bolje branio. Teško je braniti kad obrana nije na nivou i kad protivnički igrači pucaju bez ometanja. Sad igramo dobru obranu i automatski je i meni lakše braniti – kazao je tridesettrogodišnjak uz napomenu da je uvjeren u ostanak Bjelovara u ligi. Napominje da su on i suigrači sezonu otvorili nešto slabije i to zbog toga jer su se u hodu ekipirali i nisu bili uigrani na pravi način. U međuvremenu je iskusnog Gorana Mrđena na trenerskoj poziciji zamijenio mladi Josip Pećina i baš s njegovim dolaskom Bjelovar se i igrački i rezultatski digao.

– Kompletirali smo se u hodu, odnosno stalno su neki igrači dolazili i neki odlazili, a svi znamo da se momčad ne može stvoriti preko noći. Zato nam je odlično došla jednomjesečna zimska stanka u kojoj smo odradili vrlo kvalitetne pripreme i sada samo skupljamo plodove tog rada. Da smo se ranije kompletirali vjerujem da smo se možda mogli uključiti i u borbu za Ligu za prvaka, ali trenutno smo fokusirani na to da što bezbolnije izborimo ostanak u ligi – napominje Grgić i nastavlja.

Izjednačena liga

– Nekako sam dojma da je Dubrovnik glavni konkurent za ispadanje, jer je kod njih situacija u klubu dosta loša i teško će se izvući iz ove situacije. Drugi najizgledniji kandidat za ispadanje po meni je Umag koji mi ne ulijeva povjerenje. Dojma sam da smo mi, Spačva i Zamet kvalitetom ipak iznad te dvije momčadi – kazao je vratar Bjelovara koji se s nekoliko rečenica osvrnuo i na momčadi iz gornjeg doma.

– Iskreno mogu reći da se kvalitetom tu nitko posebno ne ističe. Liga je dosta izjednačena i svatko može dobiti svakoga. U svakoj momčadi postoje dva ili tri igrača koji se kvalitetom izdvajaju. U tom kontekstu bi posebno istaknuo Karpa Sirotića iz Sesveta, Antu Ivankovića iz Dubrave ili recimo Luku Moslavca iz Poreča. Tu je i naš Tibor Jurjević koji je prvi strijelac lige. To su igrači koji prave razliku na parketu i prava je šteta što na tribinama nema gledatelja koji bi mogli uživati u njihovim igrama – zaključio je Grgić. (M.Ćuk)