Prošli tjedan u Zagrebu je održano Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa. Učenici bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog ostvarili su iznimno zapažene rezultate što još jednom potvrđuje dobro nam poznatu činjenicu da u našem gradu ima veliki broj mladih i talentiranih glazbenika koji su kvalitetno usmjereni od strane svojih mentora. U Zagrebu je čak 11 učenika nagrađeno što je posebno razveselilo Sonju Štefanac, ravnateljicu glazbene škole Vatroslava Lisinskog.

-Već na regionalnom natjecanju su naši učenici ostvarili odlične rezultate i naravno da sam sretna zbog toga jer to je zaista velika stvar. Svi su se maksimalno spremali i ostvarili su zapažene rezultate – kaže nam ravnateljica Štefanac. Dodaje da ima učenika koji više rade od ostalih i da se od njih onda i očekuje veliki rezultat, što se u Zagrebu i dogodilo.
-Sada će se mnogi početi spremati za još višu stepenicu, a to je Akademija i ja im svima želim sreću u tome, a mi u Glazbenoj školi se polako spremamo za ‘Glazbeni tjedan’ koji se održava u svibnju – rekla nam je ravnateljica Štefanac. Jedan od učenika koji je potpuno izdominirao na Državnom natjecanju je Borna Brekalo koji je na udaraljkama osvojio prvu nagradu.
-Vježbam apsolutno svaki dan, a prije ovog natjecanja sam znao vježbati i po pet sati dnevno. Ponekad sam znao i do ponoći biti u Domu kulture, ali svaki trud se isplati. Sada se pripremam za svoj solistički koncert u Domu kulture koji ću imati u lipnju – rekao nam je mladi Borna. Inače, prvu nagradu na Državnom natjecanju je osvojio je i Luka Baranašić na violini te Antonio Sabol na eufoniju. (vec)

Foto: Borna Brekalo na udaraljkama

Nagrađeni učenici na natjecanju :

Zagreb, 17.-24. ožujka 2018.

Violina III. kat.
Luka Baranašić 98,08 – I. nagrada
Vanda Novoselec, prof.

Klarinet
II. kat.
Dorian Hrgić 97,50 – II. nagrada
V. kat.
Ema Henc 96,56 – II. nagrada
Mladen Novoselec, prof.

Oboa III. kat.
Leonarda Krpan 96,98 – II. nagrada
Nevenka Presečan Arvay, prof.

Udaraljke V. kat.
Borna Brekalo 98,09 – I. nagrada
Luka Mihajlović 97,42 – II. nagrada
Ivan Ježek, mag.mus.

Saksofon IV. kat.
Sven Crnković 96,80 – II. nagrada
Viktor Ključarić, prof.

Eufonij I. kat.
Antonio Sabol 98,63 – I. nagrada
Trombon
I. kat.
Luka Bujan 96,13 – II. nagrada
Jakov Lulić 96 – II. nagrada
II. kat.
Jakov Borota 97,63 – II. nagrada
Zlatko Strčić, prof.

Korepetitori: Mirela Mihajlović, prof., Lovorka Stančić, prof., Vedran Milić, prof.