Početak godine ujedno je i početak upisne groznice za sve maturante koji moraju početi pripreme za državnu matruru, temeljem čega mogu računati i na upis na željeni fakultet. Kako je bez ozbiljne pripreme jako teško postići željeni rezultat na maturi, maturanti s pripremama moraju početi već sada, a u Bjelovaru grupacija Educiraj me već šest godina provodi pripreme za mature. Kao edukacijski partner Učilišta Algebra, Presta i Učilišta Studium, imaju veliko iskustvo u pripremi srednjoškolaca za najvažniji ispit njihovog dosadašnjeg školovanja. O tome najbolje svjedoče rezultati koje su ostvarili maturanti nakon odrađenih priprema u toj grupaciji.
Vrhunski rezultati
– EducirajMe ima dokazano najbolji i najefikasniji pristup edukacijama. Naime, stopa prolaznosti na državnoj mature dosadašnjih polaznika EducirajMe priprema u prošlih šest godina iznosi impresivnih 96 posto. Ono što nas posebno veseli je činjenica da je postotak naših polaznika koji upisuju željene fakultete je čak 97 posto – napominje Alen Kaminski, glavni projektni menadžer grupacije EducirajME.
Takav postotak uspješnosti osigurava odlična organizacija priprema za maturu koja uključuje niz stvari koje ne nude druge kuće. Osim što je riječ o registriranom Učilištu u kojem predaju iskusni profesori i instruktori s dokazanim višegodišnjim rezultatima u učenju za državnu maturu, obavlja se početno predtestiranje, stalna testiranja tijekom procesa učenja, te završno testiranje, odnosno pripremna matura. Osiguran je rad na stvarnim zadacima s priprema za mature, predavanja subotama, nastavni materijali prilagođeni svakom polazniku, priručnici s riješenim zadacima s prošlih matura, rad u optimalnim grupama i vrhunski opremljene vlastite učionice. Sve to daje mjerljive rezultate.
Bolji uspjeh u školi
– EducirajMe pripreme uz aktivan rad i uspjeh na maturi najčešće rezultiraju i poboljšanjem završne ocjene iz upisanog predmeta, i to kod čak 69 posto polaznika koji su prošli naše edukacije. Svima nam je cilj da učenici iz Bjelovara i naše županije postignu što bolje rezultata i upišu željene fakultete jer će time u konačnici koristi imati i naše gospodarstvo. No, problem koji smo uočili je da se u županijskim školama ne radi dovoljno na samoj pripremi za državnu maturu koja je posve drugačija od redovnog kurikuluma. Stoga i ukupni rezultati koje ostvaruju učenici iz županijskih školam na državnim maturama mogu biti puno bolji od onih koji su bili proteklih godina – kaže Alen Kaminski.
Predmeti iz kojih EducirajMe provodi pripreme su Matematika, Hrvatski, Engleski, Fizika, Kemija, a centru se primaju predbilježbe i za ostale izborne predmete. Upisi traju do 22.siječnja, početak predavanja je 30.siječanj.

Padobranci unose pomutnju

Roditelji i učenici mogu sami odlučiti i dogovoriti kod koga će ići na pripreme za mauturu, no neuređeno tržište i rupe u zakonu dovode do problema koji najviše štete samim učenicima.
– U Bjelovaru se pojavljuju ”padobranci” koji u svakakvim iznajmljenim priručnim prostorima nude usluge pripreme za maturu, a bez ikakvih poslovnih referenci. Nismo protiv zdrave konkurencije, no sustav bi ipak trebao biti bolje posložen, od države do škola, i jasnije definirati tko i kako može pripremetai učenike – kaže Alen Kaminski, glavni projektni menadžer EducirajMe grupacije.