Prema svemu sudeći, hrvatski građani svoje će izborne listiće ispuniti u srpnju, dok je još svjež dojam da vladajuća HDZ-ova koalicija vješto upravlja korona-krizom, a prije nego što se ujesen ispostavi da je državna blagajna prazna. Izbori u Drugoj izbornoj jedinici kojoj pripada i Bjelovarsko-bilogorska županija ovoga puta bit će vrlo napeti. HDZ-ov glavni operativac bit će Gordan Jandroković, nekadašnji Bjelovarčanin i glavni tajnik HDZ-a.

I Škoro prelazi izborni prag?

Uz njega bi mogao biti njegov vjerni suradnik i predsjednik županijskog HDZ-a Miro Totgergeli, ali i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. HDZ-u će izazivači biti Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i nositelj liste za Drugu izbornu jedinicu. Pridružio im se i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji će biti pri vrhu liste, a ulazno mjesto ima i Tihomir Jaić, predsjednik županijskog SDP-a. Prema nekim anketama, izborni prag prolazi i Miroslav Škoro u koaliciji s Mostom, a prvi ispod praga trebao bi biti Milan Bandić. Očekuje se da će saborsku karijeru nastaviti i veteran Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine.

U predizbornoj utrci svakako će biti zanimljivo doznati kakvo će objašnjenje biračima izmisliti predsjednik liberala Dario Hrebak koji je čitavo vrijeme najavljivao da će HSLS na parlamentarne izbore izaći samostalno.