BJELOVAR – Dražen Roviščanec, Bjelovarčanin podrijetlom iz Martinca kraj Čazme i član čazmanskog planinarskog društva Garjevica, jedan je od dobitnika priznanja za svoje planinarske podvige. U prošloj godini Roviščanec se uspio popeti i na 125. planinski vrh u Hrvatskoj, zbog čega je dobio i posebno priznanje Hrvatskog planinarskog saveza, a nagradilo ga je i matično planinarsko društvo iz Čazme.
Ta sudbonosna 125. točka na koju se Roviščanec prošle godine uspio popeti bio je vrh Crnopac (1402 m/nv) na najjužnijem dijelu Velebita, a planinarstvom se amaterski bavi već petnaestak godina.

-Prvi vrh na koji sam se i službeno popeo bio je Klek, uspavani div pokraj Ogulina. Nakon toga sam preko viših i nižih vrhova od sjevera do juga i od zapada do istoka prepješačio velik dio Hrvatske. Svaki vrh ima svoju povijest, a svaki planinar slaže mozaik i piše svoju povijest pri usponu i silasku sa svakoga vrha. U planinarenju pronalazim zadovoljstvo i mir, pomičem vremenske, psihičke i fizičke granice. Velebit je svakako naša najveća i najljepša planina na kojoj se uvijek i u svako godišnje doba može pronaći neki izazov, nešto lijepo i novo za svakog planinara, šetača, penjača, avanturista i trkača. Moguće je da sam zbog naše mitske planine Velebit i zavolio planinarenje, istaknuo je Roviščanec koji je svih ovih godina samo dva puta odustao od uspona na vrh i zadanog cilja.

-Strahova i panike u planini ne bi smjelo biti, iako je oprez svakako potreban. Na početku bavljenja planinarenjem nisam razmišljao o strahovima, s vremenom sam počeo biti na oprezu što se tiče poskoka, a iako sam nadvladao mnoge strahove, ni sada se ne bih želio sresti s našom najvećom zvijeri, medvjedom. Nadam se da ću nastaviti obilaziti otoke, brda i planine, skrivene kutke na kopnu i usamljene uvale na
otocima i uživati u našoj lijepoj Hrvatskoj, zaključio je Roviščanec.