Već drugi dan vatrogasci s garešničkog područja bore se posljedicama paleža na odlagalištu otpada Johovača u obližnjem naselju Velika Mlinska. Kako doznajemo od Tomislava Kunješića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Garešnice, tijekom subote ondje su izbila čak tri požara.

-Prvi je požar izbio rano ujutro, oko četiri sata, na što je odmah reagirala Javna vatrogasna postrojba Grada Garešnice. Požar smo ugasili, a kasnije, u prijepodnevnim satima došlo je do novog zadimljavanja na mjestu nesreće pa smo se vratili na teren, ponovno sve ugasili, a opožareno mjesto djelatnici garešničkog Komunalca zatrpali su zemljom. Međutim, u poslijepodnevnim satima požar je ponovno buknuo, ali na drugom mjestu, tako da smo sigurni da je vatru netko namjerno potpalio – kaže Kunješić.

Tijekom noći sa subote na nedjelju požar je gasilo čak 40 vatrogasaca. Članovima JVP Grada Garešnice u pomoć su stigli kolege iz daruvarske postrojbe i članovi desetak dobrovoljnih vatrogasnih društava s garešničkog, trnovitičkog i hercegovčanskog područja. S obzirom da u blizini nema hidranata, voda se cijeli dan i noć prevozila kamionskim cisternama iz Garešnice, ali i traktorskim cisternama iz obližnjih sela. Kako doznajemo, situacija je trenutno pod kontrolom, a o sumnji na palež je obaviještena i policija koja istražuje slučaj.