Jutros je u vojarni ‘Bilogora’  Topničko-raketna pukovnija Hrvatske kopnene vojske  održala prigodnu svečanost zbog obilježavanja Dana roda topništva i Dana Topničko-raketne pukovnije. Na svečanosti je nazočio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnik Mate Ostović, zapovjednici postrojbi Hrvatske kopnene vojske i drugi vojni uzvanici kao i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Od gotovo stotinu postrojenih vojnika njih 24 je dobilo posebnu pohvalu i nagradu od generala – pukovnika Mate Ostovića.

Inače, Topničko – raketna pukovnija ustrojena je 2007. godine spajanjem 15. protuoklopne topničko-raketne brigade iz Križevaca i 16. topničko raketne brigade iz Bjelovara.  Postrojba je smještena u vojarni “Bilogora” u Bjelovaru koja je tradicionalno dom topničko-raketnih postrojbi OSRH, osim Bojne samohodnih haubica (PzH 2000) koja je smještena na Slunju, u okviru vojnog poligona “Eugen Kvaternik”.

U okviru vojarne “Bilogora” u Bjelovar je i vježbalište “Lepirac” površine 200 hektara, na kojem se provodi većina glavnih vježbovnih aktivnosti, osim bojnih gađanja koja se provode na Slunju, uz uporabu vlastite i tehnike Gardijske mehanizirane brigade. U vojarni “Bilogora” u Bjelovaru smještena je i Topničko-raketna bojna Gardijske oklopno-mehanizirane brigade. (vec)