Bjelovar je najugodnije iznenađenje dosadašnjem dijela Paket 24 Premijer lige, a jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate Kesizubaca s početka sezone je Domagoj Grizelj. Dvadesetdvogodišnjak je prošlo ljeto u Bjelovar došao iz Osijeka u paketu s Josipom Repušićem. Iako se na početku nije činilo tako, pokazalo se da je struka, kojoj je na čelu također Osječanin, napravila sjajan skauting i da je pogodila s Grizeljom koji se klubu priključio kao prvi strijelac Osijeka i jedan od najboljih igrača Prve HRL Sjever.

U pripremama za prošlu sezonu te u prvom dijelu prvenstva u Prvoj HRL Sjever talentirani srednji vanjski se dugo tražio. Nikako nije uspijevao doći na razinu iz Osijeka, a onda se zimus Špilerovim odlaskom dogodila velika prekretnica. Grizelj je u tandemu s Tandarom napokon počeo pružati igre kakve se od njega i očekuju. Kada je i Tanadara napustio klub ostao je praktički jedini srednjak, a to je iskoristio na najbolji mogući način. Doslovno je preuzeo konce igre cijele ekipe u svoje ruke i jedan je od najzaslužniji za naslov prvaka i povratak Bjelovara u Premijer ligu. Puno toga se nije promijenilo ni u prvih pet kola Paket 24 Premijer lige. Grizelj je dobio apsolutno povjerenje trenera Privšeka, postavio se kao lider te je napadačka igra Bjelovara bez njega praktički nezamisliva. Na svojoj koži su to najbolje osjetili protivnici u prvih pet kola.

Prava klapa

-Drago mi je da sam svojim igrama pridonio vrlo dobrim rezultatima Bjelovara. Moram priznati da se tu osjećam sjajno, da sam odlično kliknuo s ekipom i da smo prava klapa. Ma, da budem najiskreniji, na Bjelovar gledam kao na svoj drugi dom – poručio je Grizelj koji se prisjetio početaka u sadašnjem klubu.

-U Bjelovar sam došao jer sam prepoznao velike klupske ambicije, a i procijenio sam da je to najbolja sredina za individualni napredak. Na početku nisam imao veliku minutažu. Na srednjem vanjskom su tu bili još Špiler i Tandara tako da sam morao biti strpljiv. Odlaskom prvo Špilera, a onda i Tandare ja sam ostao jedini izbor za tu poziciju. Trener mi je dao puno povjerenje i drago mi je da to vraćam na najbolji mogući način. Također, istaknuo bi naše navijače koji su sjajni, ali i ljude oko kluba od kojih imamo maksimalnu podršku – kazao je organizator igre trećeplasirane ekipe Paket 24 Premijer lige.

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke u nedjelju uz TV prijenos na Planet sportu u Bjelovaru gostuje Poreč. Bit će to derbi šestog ligaškog kola, a zanimljivo je da će Bjelovar u prvih šest kola čak u tri navrata igrati u izravnim TV prijenosima.

-Poreč je iskusna ekipa koja već dugo igra zajedno i protiv nas je sigurno lagani favorit. Međutim, nešto će se u toj utakmici pitati i nas, a da ne spominjem da se nadamo i punim tribinama Dvorane europskih prvaka. Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj će o pobjedniku odlučivati detalji s tim da se nadam da ćemo mi na kraju slaviti – optimističan je Grizelj napomenuvši da je najvažnije da igrači, ali i svi u klubu ostanu čvrsto na zemlji. Da ne polete nakon nekoliko dobrih rezultata, odnosno da nastave s dobrim igrama.

Izjednačena liga

Prvenstvo je još dugačko tako da treba biti oprezan. Moramo ići iz kola u kolo i ne razmišljati previše unaprijed. Na početku sezone su nas neki protivnici možda malo i podcijenili, no sada to više neće biti slučaj. Mi ćemo nastaviti po ustaljenom receptu reda, rada i discipline. Gdje će nas to dovesti vidjet ćemo na kraju sezone. Iako to nitko javno ne spominje, pa čak ni u međusobnim razgovorima se ne dotičemo te teme, ali potajno se u sebi svi nadamo plasmanu u Ligu za prvaka. Naravno, primarno je što prije osigurati ostanak u ligi, a sve iznad toga bi bio samo šlag na tortu – naglašava rukometaš Bjelovara dodatno se osvrnuvši na prvih pet kola.

-Liga je izuzetno izjednačena. Sve utakmice se igraju na gol ili dva i zato do kraja treba biti oprezan i koncentriran. Jedinu crnu rupu do sad smo imali u drugom poluvremenu protiv Dubrave koja je odlična ekipa i koja je to znalački kaznila. U prvom poluvremenu smo pokazali da se i više nego ravnopravno možemo nositi s njima, no u nastavku smo potonuli. Sustigao nas je umor, pogotovo nas na vanjskim pozicijama. Domogoj Smojver zbog ozljede nije mogao igrati tako da smo gotovo svih 60 minuta odigrali Jurišić, Koncul i ja. Ne bi nam škodio još jedan igrač u rotaciji na vanjskim pozicijama, iako moram istaknuti da postoji veliki potencijal među našim mladim rukometašima. U prvom redu tu je Popović koji je baš protiv Dubrave ušao u završnici utakmice te je pokazao da na njega treba računati. Ima potrebne fizikalije, a uz to je još i ljevak. S njim treba biti strpljiv i sigurno je da će uz kvalitetan rad i strpljenje kroz sezonu ili dvije biti veliki dobitak za klub – zaključuje Grizelj koji je ugovorom za Bjelovar vezan još godinu i pol. Nakon sjajnih igara na početku sezone već postoje zainteresirani klubovi koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima, no Osječanin se time trenutno ne zamara. Naglašava da je isključivo koncentriran na Bjelovar, da je tu zadovoljan i da ni ne pomišlja na promjenu sredinu. (mć)