Upravno vijeće Doma za odrasle osobe na čelu s HDZ-ovim gradskim vijećnikom Nenadom Martinovskim još uvijek nije ponovno raspisalo javni natječaj za novog ravnatelja, iako je prethodni poništen još u veljači ove godine. Na čelu te ustanove do daljnjega ostaje Sonja Pastuović koja je ravnateljica postala tijekom vladavine Kukuriku koalicije, a nastavila je kao vršiteljica dužnosti i nakon smjene vlasti na nacionalnom nivou.
Natječaj poništen bez pojašnjenja
Podsjetimo, na tadašnji natječaj pristiglo je čak pet pravovaljanih zamolbi, a iako se čitava procedura odvijala u skladu sa zakonom, natječaj je poništen bez ijedne riječi pojašnjenja. U političkim krugovima tada se govorilo kako se glavni razlog poništenju krije u činjenici da se natječaj namješta za bivšu zamjenicu gradonačelnika.
– U ugovoru s aktualnom ravnateljicom stoji da će na tom radnom mjestu biti najkasnije do travnja iduće godine. No, to ne znači da javni natječaj ne možemo raspisati ranije, iako trenutno još uvijek nismo donijeli tu odluku – ističe Nenad Martinovski.
Fotelja rezervirana za bivšeg pročelnika?
No, moguće je da će Upravno vijeće javni natječaj raspisati vrlo brzo, možda čak i do kraja ove godine. Naime, baš kao i prošli puta, u gradskim kuloarima ponovno su se proširile priče o imenu novog ravnatelja. Ovoga puta riječ je o Zlatku Kraljiću, HDZ-ovcu koji je u vrijeme koalicije Damira Bajsa i HDZ-a bio pročelnik Upravnog odjela za financije Bjelovarsko-bilogorske županije, a potom okušao svoju političku snagu natječući se na načelnika Općine Ivanske gdje je izgubio.
Kraljić je i dalje zaposlenik Bjelovarsko-bilogorske županije, no s obzirom da više ne prima pročelničku plaću, glasine da mu se namješta ravnateljska fotelja u bjelovarskom Domu za odrasle osobe čine se poprilično utemeljenima.