Je li sazreo trenutak da posjetitelji bjelovarskog kina bez skrivanja i grižnje savjesti u kino-dvoranu mogu ući naoružani kokicama, pitanje je koje se sve glasnije čuje nakon odlaska bivšeg ravnatelja Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar Dubravka Adamovića. On je, podsjetimo, on prvog dana bio veliki protivnik kokica, namirnice koju ljubitelji velikog platna smatraju gotovo nezaobilaznim dijelom kino-doživljaja. Kokice su, usto, barem tako tvrde poznavatelji toga posla, dobar, ako ne i glavni izvor prihoda kina, a dodatni prihodi KMC-u svakako bi dobro došli. Gradonačelnik Dario Hrebak upravo je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća napomenuo da kino Bjelovarčane košta 700 tisuća kuna godišnje. Nitko ne očekuje da takva ustanova posluje s dobiti, ali treba znati da kino košta, naglasio je gradonačelnik Hrebak, što se u političkim krugovima već počinje tumačiti kao najava smanjenja dotacija. Vrijedi spomenuti i kako je bjelovarko kino prvo u posljednjih 20 godina koje se izgradilo novcem poreznih obveznika, a da nije “izniklo” unutar trgovačkih centara. Kino se gradilo upravo s namjerom da cijena ulaznica bude prihvatljiva građanima čije su plaće niže od prosječnih, a to je razlog zbog kojeg komercijalna kina nemaju interes dolaziti u Bjelovar.
Službeni stav Denisa Hladiša, novog ravnatelja KMC-a, o kokicama, ali i ostalim bitnim temama, nismo uspjeli dobiti. Zamolio nas je za strpljenje nekoliko dana koliko će mu trebati da preuzme dužnost.
Na kraju, treba reći i kako su posjetitelji bjelovarskog kina čitavo ovo vrijeme mogli bez sankcija unositi u dvoranu kokice, sokove i ostale potrepštine, iako je to službeno bilo zabranjeno.