Vjerojatno svatko od nas negdje u skrovitim dubinama ormara ima neki stari, zaboravljeni džemper koji je nekoć ponosno nosio, a danas mu pada mrak na oči samo od memorije na taj odjevni predmet. Kičasti, mucasti džemperi kričavih boja i najrazličitijih uzoraka danas se ponovno vraćaju u modu i svi oni koji se usude ponovno ga staviti na sebe, imaju šansu osvojiti vrijednu nagradu.

Večeras se u sklopu trećeg dana 14. međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKUart održava “Noć ružnih džempera”, najnoviji popratni sadržaj uz bjelovarski festival dokumenataraca. Svi oni koji planiraju večeras pogledati filmove koji su na programu, a imaju dovoljno hrabrosti na sebe staviti te zaboravljene, neobične džempere koje danas možda smatraju ružnim, trebali bi se u Kulturnom i multimedijskom centru pojaviti do 19 sati.

Tročlani žiri koji čine poznati mladi glumac iz Ivanske Ivan Ožegović, bivši ravnatelj Ekonomske škole iz Bjelovara Vojislav Kranželić te poznata zagrebačka novinarka, koju i dalje najbolje pamtimo po legendarnim emisijama “Zlatna ribica” i “Živa istina”, Daria Marjanović, donijet će odluku čiji se džemper najviše ističe. Sretni dobitnik osvojit će i vrijednu nagradu, odnosno večeru za dvoje, a pobjednik će biti proglašen uoči filmova koji su večeras na programu.

Od 19.30 sati u kino dvorani KMC-a gledamo večeras dva filma, “Bilo jednom u Šangaju” snimljen u njemačko – azerbajdžanskoj koprodukciji te “Prekrasni gubitnici: Drukčiji svijet” Litvanca Arunasa Matelisa koji nudi posve drukčiji pogled na svijet profesionalnog sporta, točnije biciklizma.

Foto – ilustracija