BJELOVAR – Zbog poznate situacije s epidemijom korona virusa, Bjelovar je ove godine ostao bez manifestacija kao što su BOK fest i Terezijana, no na veselje svih ljubitelja dokumentaraca, DOKUart festival dokumentarnog filma ipak će se održati.

Doduše, u nešto izmijenjenom izdanju i drukčijem terminu umjesto uobičajenog te će umjesto prvog tjedna u listopadu, “Skoro 15. DOKUart” biti održan na nekoliko lokacija i u nekoliko termina. Trebalo je ovo biti jubilarno 15. izdanje bjelovarskog festivala dokumentarnog filma, no zbog neizvjesnosti što nas čeka na jesen s korona virusom, odlučeno je da se DOKUart umjesto u Kulturnom i multimedijskom centru u Bjelovaru, ove godine održi na otvorenom.

S obzirom da ipak neće biti klasičnog festivala koji traje tjedan dana u komadu, od tuda i naziv “Skoro 15. DOKUart”, a trajat će od prve polovice srpnja pa sve do sredine rujna i to u nekoliko termina i na nekoliko lokacija.

U prvom trodnevnom dijelu festivala, koji će se održati u prvoj polovici srpnja, DOKUart će se uklopiti u Bjelovarsko kulturno ljeto te se prva faza festivala naziva DOKUart u parku. Za kasniju fazu festivala dokuartovci su smislili još brojna iznenađenja i neke nove lokacije na kojima će bjelovarska publika moći uživati u dokumentarnim filmovima.

Više detalja o “Skoro 15. DOKUartu” bit će poznato uskoro, a osim u samom festivalu, ljubitelji filma i ovog će ljeta moći uživati u Filmodrom ljetnom kinu Udruge DOKUart, koji će se tijekom srpnja i kolovoza prikazivati na starom mjestu u Boho parku u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta.