Namještaj iz Prime odnedavno krasi čak dva jadranska hotela visoke kategorije. Riječ je o hotelu s četiri zvjezdice Sendtido Bluesun Berulia u Brelima, te TUI Blue Jadran u Tučepima s pet zvjezdica. Oba hotela pripadaju lancu Bluesun u većinskom vlasništvu poznatog hrvatskog poduzetnika Jake Andabaka koji modro i zeleno spaja i putem tvrtke Sunčane livade iz Malog Grđevca koja se bavi stočarstvom.

Prima je Andabaku isporučila 700 vrhunskih ležajeva te time ponovno dokazala da hrvatski proizvođači namještaja mogu biti globalno konkurentni.

– Projekt uređenja hotela iziskuje poman odabir namještaja izrađen od vrhunskih materijala, postojan i izdržljiv, a opet funkcionalan i vizualno atraktivan. Sve zahtjevniji gosti očekuju potpun doživljaj i žele se osjećati opušteno i udobno, kao u vlastitom domu. Zato smo iznimno ponosni što je Primin namještaj prepoznat kao idealno rješenje za zadovoljenje potreba gostiju Bluesun hotela. Primin namještaj uvijek je pametan odabir za opremanje turističkih objekata svih kategorija – istaknuo je Renato Radić, direktor Prima Grupe. Podsjetimo, Prima Grupa najveći je proizvođač i maloprodajni lanac namještaja u Hrvatskoj i regiji. Ima osam vlastitih proizvodnih pogona i razgranatu maloprodajnu mrežu od čak 63 salona, od čega 55 u Hrvatskoj i osam u Makedoniji. Zapošljava više od 1500 djelatnika. Primin namještaj su po kvaliteti prepoznali i kupci na zahtjevnom zapadnoeuropskom tržištu pa tako danas Primini proizvodi oplemenjuju domove u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji, Italiji i drugim zemljama.

Spremni otkupiti svu sirovinu

Kao finalni proizvođači spremni smo otkupiti svu raspoloživu svježu hrastovu građu, osušiti ju i ugraditi u finalne proizvode. Prostorno drvo hrasta može se pretvoriti u sječku i koristiti u domaćim kogeneracijama, a istodobno svim proizvođačima ogrjevnog drva treba isporučiti prostorno drvo bukve i graba – komentirao je Renato Radić, novopečeni predsjednik HUP-Udruge drvne i papirne industrije naredbu kojom je Ministarstvo poljoprivrede zabranilo izvoz trupaca i svježe građe hrasta zbog širenja nametnika hrastove mrežaste stjenice.