U trojšćanskom Dnevnom boravku pripreme za Uskrs u punom su jeku. Kako nam pojašnjava jedna od gerontodomaćica Sandra Rebić, riječ je o prigodnim ukrasima koje za nadolazeći blagdan pripremaju tamošnji umirovljenici.

-Tijekom godine pratimo različite važne datume pa u skladu s njima pripremamo različite radionice. Upravo zato i naši korisnici rado dolaze u Dnevni boravak, a osim u samim radionicama, ovdje uživaju u ugodnom društvu. Sada je pred nama Uskrs pa stoga, između ostalog, pripremamo pisanice, a kao i svakoga puta dio ćemo podijeliti našim korisnicima, a dio ćemo prodati te prikupljenim novcem podmiriti troškove za buduće radionice – pojasnila je Rebić. Da je Dnevni boravak zaista mjesta ugodnog druženja, potvrdile su nam i same korisnice koje smo proteklog tjedna zatekli u tamošnjem Dnevnom boravku.

-Dolazim kada god pronađem vremena. Ovdje je zaista divno. Uvijek radimo nešto zanimljivo, ali i sretnemo stare prijatelje tako da nam dopodne u boravku prođe u tren oka – kaže nam gospođa Agata Barbir koja redovito odlazi i na probe zbora. Jedna od najstarijih korisnica Dnevnog boravka je Marica Štajner koja ističe kako je život u trećoj životnoj dobi u Velikom Trojstvu više nego dobar.

-Do prije nešto više od godinu dana sam išla na zbor, a sada i dalje zapjevam sebi za dušu. Kada god mogu, dođem ovdje u Dnevni boravak jer se ovdje uvijek nešto zanimljivo događa. Osim toga, imamo liječnika, trgovinu i crkvu pa moram priznati da se ja ni ne sjećam kada sam zadnji put bila u gradu – zadovoljna je gospođa Štajner.