BJELOVAR – U ponedjeljak je bio prvi dan nastave, a učenike II. osnovne škole odmah prvog dana dočekalo je neugodno iznenađenje – nisu mogli računati na topli obrok što ne mogu ni do daljnjega zbog velike poplave u školskoj kuhinji i blagavaonici.

O tome je prvi pisao portal Bjelovarac.hr koji je tada iz neslužbenih izvora saznao da je pukla vodovodna cijev koja je potpuno poplavila kuhinju i blagavaonicu te da su zbog velike vlage uništeni zidovi i lamperija. Ubrzo se o poplavi u školskoj kuhinji oglasila i ravnateljica na službenim stranicama škole.

-Zbog nedavne poplave u školskoj kuhinji matične škole, u kojoj se pripremaju obroci za sve učenike naše škole, postoje objektivni razlozi za zatvaranje iste, do sanacije. Zbog građevinskih radova školska kuhinja, tj. obroci pod prvim velikim odmorom, neće biti organizirani za sve učenike koje se inače hrane, nego samo za učenike u produženom boravku, za koje je prehrana privremeno organizirana putem usluge tzv. cateringa – objavila je Davorka Bačeković – Mitrović.

U cilju izvještavanja javnosti i roditelja djece II. osnovne škole portal Bjelovarac.hr je poslao upit Gradu Bjelovaru koliko dugo djeca neće imati topli obrok, kada će biti završena renovacija kuhinje, koliko će koštati građevinski radovi i koja tvrtka pruža navedeni catering.

Odgovor na naš upit od Grada Bjelovara nismo dobili.

No, na jučerašnjoj Gradskoj sjednici zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić – Erjavec dotaknula se te teme.

-Blagavaonica II. osnovne škole je stalno bila vlažna i izbijala je vlaga. Pokušavalo se to sanirati, no onda je još 14. kolovoza pukao glavni ventil tako da je cijela kuhinja i blagavaonica bila poplavljena. Ventil je sada saniran, ali dok se vlaga iz zidova ne povuče ne mogu se raditi građevinski radovi. Ravnateljica škole je preko jednog ugostitelja uspjela osigurati hranu za 53 učenika koji pohađaju produženi boravak. No, budući da postoje 295 učenika koji koriste školsku kuhinju, nemoguće nam je osigurati za sve topli obrok. Nadam se da će do početka listopada radovi biti gotovi. Molim roditelje da djeci za školu pripreme sendviče. (V. Cindrić)