Za bjelovarskog likovnog umjetnika koji već godinama živi i stvara u Norveškoj, Dinu Tomića, prošla je godina bila možda i najuspješnija, a 2018. godinu okrunio je ovaj 29-godišnjak suradnjom s globalnom televizijskom platformom Netflix. Kako su samo u posljednjih godinu dana Tomićevi video uraci imali čak 500 milijuna pregleda, tako su na njih naletjeli i vodeći ljudi Netflixa. Tomićevo stvaralaštvo ljudima se očito svidjelo te su dogovorili suradnju za čak dvije serije koje su se potkraj prošle godine pojavile na tržištu.

Nove tehnike

-Riječ je o iznimno popularnim serijama, njemačkoj “Berlinski psi”, te trećoj sezoni američkog “Daredevila”. Serije su se na televiziji i najavljivale preko mojih djela koja sam napravio tehnikom baruta. Kad sam radio video za “Berlinske pse”, filmska ekipa je bila uz mene od početka do kraja stvarateljskog procesa te su sami montirali kompletan video. Ujedno, bio je to i prvi projekt koji sam radio akriličnom bojom na koju sam potom postavio sloj baruta, a na videu se može pogledati kako to djelo izgleda kad se zapali – otkrio je Tomić, koji i u 2019. priprema niz zanimljivih projekata, a i dalje nastavlja eksperimentirati s novim likovnim tehnikama.

-I dalje konstantno smišljam nove tehnike i to tehnike kakvima ne stvara vjerojatno nitko drugi u svijetu. Osmislio sam tehniku s dimom, vatrom i nestajućom tintom, kao i tehniku u kojoj se određena slika mijenja, odnosno nastaje i nestaje pri doticaju s određenom temperaturom. Puno eksperimentiram, stalno pokušavam dobiti nešto novo, a postao sam i ambasador jedne od vodećih kompanija koje proizvode tehničke uređaje – pohvalio se Tomić, koji vjeruje da će i ovog ljeta uhvatiti nešto vremena kako bi posjetio svoj rodni grad, a nada se da će jednog dana i nešto od svoje umjetnosti predstaviti sugrađanima.

Izložba u Bjelovaru

-Velika želja mi je jednog dana u Bjelovaru održati izložbu ili izvesti neki performans i nadam se da će se to uskoro i dogoditi. U Bjelovaru sam se rodio, tu sam i živio sve do kraja osnovne škole, kad mi je obitelj preselila u Norvešku, a u Bjelovaru sam se još kao dječak počeo zanimati za crtanje – zaključio je Tomić, koji i ove godine priprema brojne zanimljive projekte s kojima planira dodatno učvrstiti status svjetske umjetničke senzacije među kojima su i suradnja s poznatim glumcem i pjevačem Willom Smithom i kanadskim reperom Weekndom, a ovog mjeseca trebala bi izaći i njegova prva knjiga.