BJELOVAR – Na jedinstvenu kaznu zatvora od deset mjeseci uvjetno s rokom kušnje od godine dana nepravomoćno je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen Igor K. (56) iz Križevaca. Igor K. je osuđen zbog fizičkog napada na tadašnjeg trenera NK Bjelovara Marija K. (50) krajem siječnja 2017. godine na parkiralištu na Križevačkoj cesti u Bjelovaru.

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Igor K. je osuđen na sedam mjeseci, a za prijetnje na četiri mjeseca, a na koncu je osuđen na deset mjeseci uvjetno. Ukupno je ova sankcija po Igora K. stroža tek jedan mjesec uvjetnog zatvora od kaznenog naloga izrečenog još u svibnju 2017. godine na koji je prigovor upućen dva tjedna kasnije pa je ova presuda po kratkom postupku stavljena izvan snage i krenulo se u pravi sudski postupak.

I gotovo tri i pol godine kasnije, Općinski sud u Bjelovaru donio je nepravomoćnu presudu kojom je Igor K. opet proglašen krivim da je 29. siječnja 2017. godine oko 15 sati u namjeri da teško tjelesno ozljedi Marija K. koji se nalazio u parkiranom Audiju križevačkih registracija na mjestu suvozača, fizički napao na parkiralištu na Križevačkoj cesti. Drvenom bejzbol palicom udario je Igor K. tadašnjeg trenera Marija K. više puta po rukama i tijelu, uslijed čega je tadašnji trener NK Bjelovara, koji je danas skaut prvoligaša NK Osijeka, zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma kažiprsta i srednjaka lijeve šake. Pored toga Mario K. je zadobio i tjelesne ozljede u vidu krvnog podljeva desnog lakta i koljena s višestrukom oguljotinama. Uz to, Igor K. je u cilju da ustraši Marija K. zaprijetio da će ga ubiti, a nakon što je Mario K. pobjegao iz automobila, ovaj je vikao za njim da će ga ubiti i kako s njim još nije završio.