Denis Hladiš, jedini kandidat koji se javio na natječaj Grada Bjelovara za ravnatelja Kulturnog i multimedijskog centra Bjelovar, prema svemu sudeći, za nešto manje od dva mjeseca nakon što je natječaj završio, doista će i postati novi ravnatelj te ustanove.
Završni korak u proceduri njegova imenovanja blagoslov je gradskih vijećnika, a bio bi doista veliki skandal da ga ne dobije potrebnu većinu, s obzirom da su mu „zeleno svjetlo” dali i na prethodne tri instance.
Naime, procedura imenovanja novog ravnatelja ima čak pet razina – prva i najvažnija razina je javni natječaj čije uvjete kandidati moraju zadovoljiti. Posebno povjerenstvo razmatra pristigle prijave, u ovom slučaju samo jednu, te odlučuje jesu li zadovoljeni svi natječajem propisani uvjeti. U slučaju Hladiša, ti su uvjeti bili zadovoljeni, što znači ulazak u drugi krug. A, drugi krug predstavlja Stručno vijeće KMC-a koje mora dati svoje mišljenje, iako je isto to mišljenje neobvezujuće.
Spomenuto Vijeće na sjednicama održanim 9. i 15. listopada 2018. godine, jednoglasno je zaključilo kako Program rada KMC-a u mandatnom razdoblju 2018.-2022. kandidata Denisa Hladiša predstavlja kvalitetnu osnovu za nastavak rada i daljnje razvijanje Ustanove.
Potom je o Hladišu raspravljalo i Kulturno vijeće Grada Bjelovara, koje je donijelo pozitivno mišljenje na njegov izbora za ravnatelja.
Vrijedi napomenuti kako je Hladiš završio Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu,
studij novinarstva. Radna iskustva stekao je kao novinar, reporter te novinar izvjestitelj. Scenarist i redatelj je tri filma u produkciji HTV Bjelovar. Bio je urednik II u Ravnateljstvu Programa HRV-a zadužen za koordinaciju medijskih suradnji HRT-a (sva 4 programa HRV-a i 3 programa Hrvatskog radija). Denis Hladiš suosnivač je i predsjednik udruge za promicanje kulture DOKUart, pokretač i voditelj projekta „DOKUart Filmski program“, član Izvršnog odbora i Skupštine Hrvatskog filmskog saveza, dopredsjednik hrvatskog filmskog saveza te član Etičkog povjerenstva HRTa. U razdoblju od 2010. – 2018. godine bio je član Kulturnog vijeća Grada Bjelovara i član Radne skupine za izradu Strategije razvoja kulture Grada Bjelovara.