Program Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma svake godine obogaćuje se novim i atraktivnim sadržajem namijenjenima ne samo poljoprivrednicima, nego mnogo široj publici. Što se ovogodišnjih noviteta tiče, direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac posebno ističe Sajam EU fondova na kojoj će poljoprivrednici, obrtnici i poduzetnici koji su povukli sredstva iz EU fondova dobiti priliku predstaviti se, ali i svojim savjetima i iskustvom pomoći drugima da lakše dođu do novca iz Europske unije.

Najnovije i najmodernije

Direktor Posavac naglašava i kako će se na Demo poligonu Sajma predstaviti najnovija i najmodernija poljoprivredna i šumarsko-drvna mehanizacija.

– Drvni svijet sajam je unutar sajma kojeg su izlagači i posjetitelji vrlo dobro primili, a sada se održava četvrtu godinu zaredom i s najvećom do sada ponudom opreme za šumarstvo i drvnu tehnologiju – napominje Posavac.
Organizatori su i ove godine ulagali u podizanje kvalitete izložbenih prostora, pa su određeni izložbeni prostori asfaltirani kako bi se zadovoljile potrebe izlagača, a vrijedi napomenuti i kako je Paviljon 9 pretvoren u restoran s vrhunskom ugostiteljskom ponudom koja će obogatiti i podići ponudu sajamskog ugostiteljstva.

Sve što vrijedi u poljoprivredni na jednom mjestu

Ipak, ključni dio Proljetnog sajma i dalje je predstavljanje svega što vrijedi u poljoprivrednoj mehanizaciji, ali i opremi za šumarstvo i drvnoj tehnologije. Posjetitelji tako na jednom mjestu mogu doznati sve novosti, vidjeti uživo cjelokupnu ponudu, dobiti odgovore na sva svoja pitanja i ostvariti poslovnu suradnju.

– Iz godine u godinu bilježimo povećanje izlagača iz oba područja, a samim time i povećanje njihove ponude, te isto tako i povećanje zainteresiranosti posjetitelja za njihove proizvode i usluge, ističe Posavac dodajući kako je na prošlogodišnjem sajmu bilo 400-tinjak izlagača na prostoru većem od 80 tisuća četvornih metara, a sajamski prostor obišlo je više od 40 tisuća posjetitelja.

Sajam prepoznali inozemni izlagači

S obzirom na velika ulaganja koja su prethodila Proljetnom sajmu, organizatori ove godine očekuju još veći broj izlagača i posjetitelja, veću i kvalitetniju ponudu izložaka i ponudu izlagača, povećanje direktne prodaje na sajmu, te još više dogovorenih poslovnih suradnji.

– Na Proljetnom sajmu ove godine izlagat će kompanije, udruge i proizvođači koji su svojim poslovanjem zauzeli visoko mjesto u segmentu poljoprivrede, ali i u svim drugim granama u svojim zemljama. Osim hrvatskih, na Sajmu će biti i izlagači iz Litve, Švedske, Slovenije, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Austrije, Mađarske te Bosne i Hercegovine – najavljuje Posavac. Proljetni sajam ujedno je i odlična prilika za turističku promociju Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Na samom Sajmu, osim zabavnog parka za djecu, u suradnji s različitim izlagačima i udrugama bit će rganizirana razna natjecanja i zabavni sadržaji u kojima će se moći okušati svi zainteresirani.

Traži se postelja više

Posebno je zanimljivo natjecanje u popularnom „Gudosječi“ koje svake godine privlači sve veći broj natjecatelja, dok će za pripadnice ljepšeg spola biti organizirana revija Etno nakita.

– Za vrijeme sajma traži se postelja više, a izlagači i posjetitelji ostaju i po nekoliko dana. Posežu za dodatnim trošenjem vlastitih sredstava posjetom raznim obiteljskim izletištima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, te korištenjem različitih aktivnosti kojima se diči Bjelovarsko-bilogorska županija. Organiziranjem različitih događanja, aktivnosti, okruglih stolova, predavanja, stručnih skupova, Županija i Grad daju svoju potporu sajamskim manifestacijama. Svi zainteresirani proizvođači iz Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovara imaju priliku predstaviti svoje proizvode na njihovim izložbenim prostorima -pojašnjava Posavac.